Zadarski policajci u Katoličkoj školi Ivo Mašina učili djecu kako sigurno sudjelovati u prometu

U utorak, 06. veljače 2024. godine policijski službenici Policijske postaje Zadar posjetili su učenike prvih razreda Katoličke osnovne škola Ivo Mašina u Zadru. Policajci – prijatelji i pomagači – pokazali su djeci kako izgleda njihov radni dan te su im objasnili što sve policija radi.

Kako su izvijestili iz PU zadarske, učenici su sa zanimanjem razgledali policijsku opremu i vozila, a nisu propustili ni fotografiranje u policijskim vozilima.

Policijski službenici educirali su učenike o prometnoj kulturi i kako sigurno sudjelovati u prometu, naročito kada sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka, opasnosti koje se mogu dogoditi na putu do škole, važnost opreznog prelaženja pješačkog prijelaza i kretanja kolnikom, obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i drugih pravila ponašanja.

Policijski službenik za poslove prometa Službe za javni red i sigurnost, Policijske uprave zadarske, jučer 08. veljače je u prostorijama autoškole u Zadru održao edukativno predavanje iz Zakona sigurnosti prometa na cestama, polaznicima tečaja za polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije.

Kako će polaznici auto škole uskoro biti aktivni sudionici u prometu kao mladi vozači, a kako bi se povećala sigurnost ove kategorije sudionika u prometu, provedena je edukacija te ih je policijski službenik dodatno upozorio na njihova prava ali i na obaveze koje ih očekuju u prometu na cestama.

Konkretnim savjetima, budućim mladim vozačima ukazano je na poželjno i propisno sudjelovanje u prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...