CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES: Zadarska vinarija Fiolić sjajna- srebrna!

Sjajne vijesti stigle su iz Bruxellesa, objavljeni su rezultati kušanja rosé vina međunarodnog natjecanja Concours Mondial de Bruxelles koje se održalo u Splitu od 20.-22. ožujka a hrvatska su vina dobila ukupno 17 medalja, od 33 pristigla uzorka. Imajući na umu da natjecanje ima vrlo stroge kriterije kod ocjenjivanja te da samo 30ak posto pristiglih uzoraka biva nagrađeno medaljama, vijest da je preko pola pristiglih hrvatskih vina dobilo odličje izvrstan je dokaz kvalitete. Od ukupno 8 osvojenih zlatnih medalja, Dalmaciji su 4 donijele vinarije Grabovac, Prović, Testament i Ško vina, dok su preostale 4 otišle u Istru – dvije za Vina Laguna te po jedna za Bastian i Fakin.

Hrvatska je dobila i 9 srebrnih medalja od kojih su 2 stigle u Dalmaciju za vinarije Fiolić i Merga Victa, zatim 5 u Slavoniju za vinarije Belje, Kutjevo, Markota, Royal Hill i Jakovac te po jedna u Istru i Bregovitu Hrvatsku za vinarije Dešković i Bedekovich.

Na natjecanju je dodijeljeno ukupno 13 velikih zlatnih medalja, 168 zlatnih te 210 srebrnih. Pregled svih nagrađenih vina dostupan je na stranici Concours Mondial de Bruxelles na sljedećoj poveznici: https://resultats.concoursmondial.com/en/results/2024.

Milan Grabovac naglasio je da ova zlatna medalja potvrđuje njihovu predanost kvaliteti i stručnosti u proizvodnji vrhunskih vina te ona nije slučajnost, već rezultat rada i istraživanja kroz zadnjih 25 godina.

„Hvala našem timu i svima koji su prepoznali naš rad. Nastavljamo s istim entuzijazmom i posvećenošću stvaranju vrhunskih vina koja će oduševiti ljubitelje diljem svijeta”, kazao je Grabovac.

Monika Prović, iz Vinarije Prović, a ujedno i menadžerica Udruženja Vino Dalmacije naglasila kako je ponosna na osvojeno zlato što je prava potvrda izvrsnosti cijelog tima obiteljske boutiqe vinarije…

„Osobito sam ponosna na vrhunski posao koji je Udruženje na čelu s predsjednikom Gracinom te brojnim suradnicima odradilo oko organizacije natjecanja budući da su predstavnici Vinopresa, kao i ocjenjivači imali samo riječi hvale.  Otišli su iz Dalmacije puni izvrsnih dojmova i s obećanjem da se uskoro vraćaju, a što je najvažnije, stvoreni su temelji za daljnju suradnju s vinskim novinarima osobito nakon trodnevnog „Vino Dalmacije & Croatia Full Of Life Press Trip“ putovanja po Hvaru, Komarnoj, Pelješcu i Dubrovniku na koje smo poveli 10 najutjecajnijih novinara.“, istaknula je Prović.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...