DOBRE VIBRACIJE IZ PROVIDUROVE PALAČE Oduševljena i rasplesana zadarska publika Reperu iz sobe nije dala sići s pozornice…

Za nama je još jedna uzbudljiva glazbena večer u Urbofon Live programa za koju se ovaj put pobrinuo Reper iz sobe koji je sinoć preuzeo pozornicu pune polivalentne dvorane Providurovue palače i rasplesao zadarsku publiku. Poznat po svojoj jedinstvenoj mješavini soul, psychedelic, funk i hip hop glazbe, Reper iz sobe je sa svojim kvartetom, čija je članica odnedavno i talentirana Anna Moor, pripremio pravi spektakl o kojem će još dugo pričati svi oni koji su se sinoć našli u publici.

Već je prvim taktovima pjesme “Kako ti se sviđam sada”, koja ujedno otvara drugi studijski album “Unutra”, izazvao odobravanje publike, nakon čega su se nizale “Suši mi se stash”, “Jennifer”, “Tajland”, “Oću kune” i “Virtualna Saga”, čiji su ritmovi i melodične linije rasplesale publiku.

Pored uspješnica s prvog i drugog albuma, zadarska publika imala je priliku među prvima čuti i nekoliko novih kompozicija koje će se naći na nadolazećem, trećem albumu Repera iz sobe, a ako je suditi prema onome što smo čuli, čeka nas izvrstan novi album.

Ivan Grgić je suvereno vladao pozornicom, Anna Moor je zvucima flaute i ljupkim vokalom dodala posebnu čaroliju glazbenom doživljaju, bubnjar Emir Čovran je opuštenim, ali dinamičnim ritmom pokretao srca publike, dok je Marino Vinja svojim stabilnim bas linijama dodatno zaokružio zvuk benda. Sinergija na pozornici je bila izvanredna i stvarala je atmosferu u kojoj je bilo nemoguće ne prepustiti se ritmu i melodiji i zaplesati.

Svojim jednostavnim pristupom, Reper iz sobe jednako je oduševio dio publike koji je poznavao pjesme i pjevušio riječi, ali i one koji su ga sinoć prvi put čuli i oduševljeno komentirali: kakvo otkriće!

Osim u glazbi, posjetitelji su imali priliku uživati i u osvježavajućim napicima iz Varoške Pivovare, čime je cijeli doživljaj koncerta bio zaokružen na najbolji mogući način.

U okviru Urbofon Live programa, u suradnji sa Stručnom službom ZAMP Hrvatskog društva skladatelja prije koncerta je održana i prva besplatna radionica “INTRO o autorskim pravima” koja je zainteresiranoj publici na praktičnim primjerima, „od sobe do pozornice”, približila glazbenu industriju u Hrvatskoj i sustav ostvarivanja autorskih prava.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija i Hrvatskog društva skladatelja, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar, HDS ZAMP-om i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...