‘DRMAJU’ LI SRBI ABA LIGOM? Mijailović: “Treba očekivati tri puta više novca!”

Jučer je u Zagrebu održana sjednica Skupštine košarkaške ABA lige – na kojoj se ni nakon više od pet sati klubovi vlasnici, njih za sada 11 (još se čekaju potvrde vlasništva Splita, Borca i Studentskog centra), nisu mogli dogovoriti oko ulaska Dubaija u regionalno natjecanje. Nastavak Skupštine odgođen je za utorak 19. ožujka.

Dubai je ponudio iznos od 1.5 milijuna eura – koji bi klubovi vlasnici ABA lige dijelili. To u konačnici znači, da bi svaki klub (ako prođe prijedlog da vlasnici postanu Split, Borac i Studentski centar) za “zeleno svjetlo” ulaska arapskog kluba – dobio iznos tek nešto veći od 100 tisuća eura.

Moramo istaknuti, kako je predsjednik KK Partizan Beograd, Ostoja Mijailović, prije samo osam dana za “Kopaonik biznis forum” jasno poručio kakve interese zastupa:

Zastupat ću interes da Partizan i Crvena zvezda, koji su podigli ABA ligu, trebaju dobiti najviše novca od ulaska Dubaija u ABA ligu. Mi smo ligu učinili popularnom, zato je to njima zanimljivo.

Kontaktirali smo glasnogovornika KK Partizan, nakon čega nam je Mijailović odgovorio sljedeće:

Jučer je, na našu inicijativu, Skupština ABA lige, donijela odluku, da treba očekivati 3 puta više novca od ponuđenog – za ulazak Dubaija u ABA ligu. Ako se postigne dogovor s Dubaijem, novac koji će zaraditi ABA liga dijelit će se u dogovoru s vlasnicima ABA lige.

Ali, nismo dobili Mijailovićev komentar na izjavu u kojoj traži više novca za Crvenu zvezdu i Partizan. E, Mijailoviću, Mijailoviću… Predsjednik crno-bijelih lukavo je izbjegao odgovor. KK Zadar i ostali hrvatski klubovi bili bi apsolutne košarkaške “bleke”, ako dozvole srpskim klubovima da ih vozaju oko raspodjele financija – ako Dubai uđe u ABA ligu. Uostalom, kao što ste mogli i pročitati, Mijailović je spomenuo izraz “na našu inicijativu”. Pametnom dosta!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...