FOTO ZAPIS IZ BENKOVCA Održan 1.Uskršnji sajam- predstavili se lokalni OPG-ovi, udruge i kreativci…

Protekle sunčane subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana po prvi je puta u veseloj atmosferi održan Uskršnji sajam u Benkovcu. Sajam je okupio lokalne OPG-ovce, udruge i pojedinačne kreativce koji su izložili svoje prehrambene proizvode iz domaće radinosti (kozji sir, domaći kruh, prisnac, bademi, pekmezi, povrće, prirodni sokovi i sirupi, suhomesnati proizvodi…) te prigodne ukrasne predmete i rukotvorine, informiraju nas iz Grada.
Izlagali su: OPG Ljutić, OPG B-TIM Šopot, OPG Gašpar, OPG Bačić, OPG Marinić, Studio M, domaća radinost KAP, Nena Prtenjača, Antonija Lupić Buković, Blaženka Komšo Buković, kreativna grupa Gradske knjižnice Benkovac, Dječji vrtić Bubamara Benkovac, Udruga Mali koraci Benkovac te Tinka obrt za obradu tekstila. Uskršnjem sajmu u Benkovcu pridružili su se i Dani narcisa – humanitarna akcija namijenjena jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podršci svim oboljelima od ovog najčešćeg oblika zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, koju su posjetitelji mogli podržati donacijama.
Mališani su za to vrijeme sudjelovali u potrazi za slatkim uskršnjim blagom na tri lokacije – kod Pošte, na Trgu domovinske zahvalnosti i na Trgu dr. Franje Tuđmana, a najsretniji među njima pronašao je zlatnu kartu za posebnu košaricu iznenađenja !
-.Svim izlagačima i posjetiteljima zahvaljujemo na sudjelovanju i – vidimo se dogodine !- poručili su iz Grada Benkovca.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...