MALOLJETNIČKO NASILJE “Sutra to možeš biti ti”, nova predstava u HNK

Maloljetničko nasilje aktualna je i mnogima nažalost dobropoznata tema. Tema je to i predstave “Sutra to možeš biti ti”, koju imate priliku pogledati u HNK Zadar, u utorak,  12. ožujka u 20 sati. Nastala je kao autorski projekt studenata 1. godine Diplomskog studija glume i mlađih članova ansambla Kazališta Virovitica, predstava je inspirirana tekstom “Čudovišta” Niklasa Rådströma, kao i drugim izvorima o ovoj problematici.

Predstavu je režirala Anica Tomić, a glume Goran Vučko, Silvijo Švast, Meri Andraković, Selena Andrić, Dora Bogdanović, Mirko Ilibašić, Sara Ipša /Sara Lustig, Laura Kolesarić, Iva Slavić, Matko Trnačić, Mateja Tustanovski i Mateo Pšihistal uz sudjelovanje Draška Zidara i Gorana Košija.

Priča ove predstave događa se u jednom neimenovanom gradu koji bi mogao biti bilo koji grad na svijetu, ali mogao bi biti i grad u kojem živimo. Jedna maloljetnica je pretučena, dvije maloljetnice su privedene, snimka nasilja objavljena je na društvenim mrežama, policija pokušava saznati što se dogodilo, svjedoci pokušavaju naći razloge zašto nisu reagirali, stručnjaci traže uzroke, razbacuju se statistikama i nadmeću analizama, liječnici pokušavaju spasiti jedan život, roditelji se pokušavaju opravdati , a javnost se pita:

Tko je kriv? Društvo? Škola? Sustav? Roditelji? Mediji? Političari? Društvene mreže? Kompjuterske igrice? Lažni heroji? Krivi autoriteti? Nedostatak empatije? Kaos svakodnevice? Ili nešto sasvim drugo, nešto neimenovano, nešto zlokobno što se nalazi u svima nama?

I iako na ova pitanja ne znamo odgovore, želimo o njima razgovarati jer želimo hodati ulicama na kojima se to ne događa, plesati na tulumima na  kojima se to ne događa, ići u škole u kojima se to ne događa i zapravo, raditi predstave u kojima se to ne događa.

Cijena ulaznice iznosi 12 eura, a dostupne su na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim.hr .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...