NAKON VIŠE NAPADA  Čelnika zadarskog SDP-a, Danijela Radetu, 24 sata dnevno čuva policija!

Prođete li ispred središta zadarskog SDP-a ujutro, popodne ili navečer, uvijek ćete zateći policiju. Nakon što je više puta napadnut zbog zahtjeva Gradu da uklone mural vojniku s ustaškim obilježjima na Bulevaru, predsjednik Gradskog odbora SDP-a doživio je niz napada, a nakon posljednjeg na Trgu pet bunara 16. veljače kada je zaliven tekućinom, počinitelj je otkriven.

Iako se 29-godišnjak još uvijek nalazi u pritvoru nakon što je otkriveno  da je zapalio i kontejner, Radeta ima i policijsku zaštitu, u što smo se i sami uvjerili više puta prolazeći ispred njegova stana na Poluotoku, a što nam je i sam potvrdio.

No, u čitavoj situaciji ima jedan apsurd na kojega ukazuje sam Radeta, a to je da – iako je napadač pritvoren – policija ga redovito zove i provjerava je li se ovaj pridržava izrečenih mu mjera.

– Već 15 dana imam policijsku zaštitu, a i zovu me iz policijske postaje i pitaju, s obzirom na mjeru zabrane prilaženja od strane počinitelja, događa li se nešto po tom pitanju. Ja, naravno, odgovorim da ne jer je počinitelj u pritvoru. Zovu me svakih sedam dana, što je korektno s njihove strane,  mada ne znam s kojom svrhom jer je napadač pritvoren. Međutim, ima nešto što mi u cijeloj priči ipak smeta, a to je činjenica da me policija od dana kada se to dogodilo ispred našeg sjedišta još uvijek nije pozvala na davanje službene izjave. Nisam još uvijek dobio niti sastav tekućine  kojom me je ovaj zalio, a već su ga trebali imati s obzirom da je od njegova napada prošlo već više od mjesec dana, upozorava Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...