NE FERMAJU HDZ Većina oporbenih vijećnika odazvat će se pozivu predsjednika Gradskog vijeća 

Iako je zadarski HDZ jučerašnjim reagiranjem na izjavu predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića, o nužnom sazivanju sjednice izrugao ovaj njegov pokušaj, na njihovo iznenađenje Vučetićevom pozivu odazvat će se gotovo svi oporbeni vijećnici. Podsjetimo, Vučetić je sjednicu predsjedništva Gradskog vijeća sazvao zbog dvije točke, prva je izvješće o radu radne skupine Centra za mlade,  a druga redovita sjednica Vijeća.

–  Izvijestit ću ih kako smo ponudili dva rješenja, prvo je da se Centar za mlade osnuje već sutra nakon sastanka ukoliko ja kao predsjednik sazovem izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bismo odmah donijeli odluku o osnivanju Centra za mlade. A drugo je rješenje proširiti djelatnosti Centra, što iziskuje i suglasnost Ministarstva kulture, a to je dugotrajni postupak, najavio je jučer Vučetić.

HDZ je, međutim, iskritizirao ovu njegovu inicijativu, poručujući mu “bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici”, no gotovo svi oporbeni vijećnici s kojima smo razgovarali potvrdili su nam svoj dolazak na sjednicu Predsjedništva GV-a, osim DP-ovog vijećnika Damira Biloglava koji je nedolazak već ispričao zbog službenog puta.

Naime, Vučetić je, osim potpredsjednika GV-a i čelnika klubova, na sastanak pozvao i vijećnike koji nisu članovi niti jednog kluba – Damira Biloglava i nezavisnog Damira Burčula. Bivši HDZ-ovac Burčul tako kaže kako će se sastanku odazvati jer smatra da bi se sjednica Gradskog vijeća trebala održati:

– Makar i s pet točaka jer ovo je već skoro treći mjesec da se nismo sastali, što je po meni nedopustivo. Zato idem na sjednicu i vidit ću što ćemo se uspjeti dogovoriti, poručuje Burčul.

Sjednici će se odazvati i predsjednik Gradskog odbora SDP-a, Daniel Radeta, jer će vijećnici raspravljati upravo o modelu osnivanja ustanove za upravljanje Centrom za mlade kojega su oni predložili:

– Bio je to ujedno i prijedlog Odbora za izbor i imenovanje kojemu sam na čelu, pa sam na ovaj poziv svakako dužan odazvati se. Nadam se da ćemo se ovim sastankom približiti osnivanju javne ustanove, kaže Radeta.

Predsjednica Kluba vijećnika Nezavisne liste Enija Meštrovića, Adela Frank, također potvrđuje dolazak na sastanak što ga je sazvao predsjednik Gradskog vijeća:

– Ne samo da ću doći, dapače, dobro da je sastanak sazvan jer dugo nismo ništa komunicirali, a vrijeme je da se počne raditi, poručuje vijećnica Frank.

HDZ-ovo priopćenje uoči ovog sastanka, dakle, nije naišlo na plodno tlo s obzirom da će se većina oporbenih vijećnika danas ipak pojaviti na sastanku predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...