NE ODUSTAJU Općina Vir uklonila grafit vojnika, mještani ga vratili na – privatni teren!

Tek što smo izvijestili kako je Općina Vir uklonila grafit koji se nalazio na autobusnoj postaji, iz Vira nam stiže najnovija vijest – dio mještana Lozica sliku vojnika postavio je na privatnom zemljištu!

S obzirom da je riječ o vlasništvu mještana, a ne Općine, rukovodstvo Vira teško da ga može ukloniti jer ovdje i nema nadležnost nad grafitima i  plakatima. Najnovijim potezom vezanim za sliku vojnika s kacigom time se u Zadarskoj županiji nastavlja rat grafitima jer jedni od ove fotografije ne odustaju smatrajući je posvetom hrvatskom branitelju i Domovinskom ratu. Naime, poznato je da dio zadarskih stranaka, ponajprije SDP, u njemu  vidi njemačkog vojnika s oznakama nacističkog režima, zbog čega su tražili i hitno uklanjanje murala na Bulevaru.

Međutim, kako vidimo i po najnovijem slučaju iz Vira, rat grafitima i plakatima nastavlja se, a kako je plakat postavljen na privatnom terenu, očito je kako dio građana naše županije ne odustaje od ovog grafita, što god političari o njemu rekli.

Naime, od prosvjeda braniteljskih udruga ispred murala vojniku s crnim šljemom na Bulevaru, prošla su već dva mjeseca, no  borba plakatima nastavlja se u sve većem broju mjesta u zadarskom zaleđu.  Najprije je netko na muralu na Bulevaru prebrisao šahovnicu i  nacrtao srce, no ono je brzo izbrisano te je šahovnica opet iscrtana. Isti je grafit osvanuo i u Škabrnji te nekim susjednim mjestima, a onda i na Viru.

No, čini se kako će ovaj na Lozicama, za razliku od grafita koji su u međuvremenu prebrisani, ipak ostati neko dulje vrijeme upravo zbog poteza mještana koji su se dosjetili postaviti ga na – vlastito zemljište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...