ODLUKOM DSV-a Općinski sud u Zadru dobiva tri nova suca

Državno sudbeno vijeće donijelo je Plan popunjavanja slobodnih sudačkih mjesta u 2024. godini. Jedan od sudova koji će dobiti najveći broj sudaca je Općinski sud u Zadru u kojemu DSV planira zaposliti čak  tri nova suca.

Ova odluka ide u prilog i v. d. predsjednici suda, Jadranki Nižić-Peroš, koja je preuzimanjem suda od suspendiranog  predsjednika Marija Pešića preuzela Općinski sud i već u startu poduzela niz značajnih promjena. Naime, nakon Pešićeve suspenzije nije bilo lako preuzeti Općinski sud, no predsjednik Županijskog suda Željko Đerđ procijenio je kako je Nižić-Peroš najbolje rješenje za ovo mjesto.

U nedavnom intervjuu za naš portal Nižić-Peroš otvoreno je govorila o stanju kojega je zatekla na Općinskom sudu, osobito u Zemljišno-knjižnom odjelu te gomili zaostalih predmeta. Tri nova suca svakako će joj dobro doći u nizu kvalitetnih promjena koje je poduzela, pokrećući i ono što ovaj sud nikad nije imao – praksu priopćenja s preciznim brojkama i podacima kako bi javnost imala što bolji uvid u rad zadarskih sudaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...