OZBILJNE OPTUŽBE Zašto je SDP-ovac optužio HDZ da “podržavaju pedofile”? Radeta: Jer su svi znali kakve je probleme dotični imao

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, Daniel Radeta, jučer je na Gradskom vijeću iznio ozbiljne optužbe na račun HDZ-ovog gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića te bivšeg saborskog zastupnika Rade Šimičevića. Naime, upozoravajući na “poseban talog društva u našem gradu, a to su pedofili koje podržavate jasno i glasno”, Radeta je u jednom trenutku prozvao i Nekića i Šimičevića:

– Gradonačelniče, imam ozbiljan podatak da su za vašeg člana, koji se trenutno nalazi u pritvoru, jedan pročelnik i jedan saborski zastupnik iz vaših redova znali za problem osobe koja je sada u zatvoru. A kada vas mediji pitaju radi li se o vašem članu, onda ne znate. Znate vi jako dobro, to je vaš kolega, vaš čovjek koji je sjedio po upravama, a tamo su ga stavili Joso Nekić i Rade Šimičević, kazao je Radeta, nakon čega se gradonačelnik Branko Dukić od ovih optužbi odmah ogradio.

Radetu smo stoga danas pitali ima li uopće uporišta za ovako ozbiljne optužbe zbog kojih mu je pročelnik Nekić čak opsovao majku iz klupe te krenuo za njim u hodnik.

– Ne radi se tu samo o Josi Nekiću i Radi Šimičeviću koje sam prozvao jer dolaze iz obrazovanja, jedan kao pročelnik, drugi kao ravnatelj škole, već se radi o svim članovima HDZ-a. Svi su oni jako dobro znali o čemu se tu radi s obzirom da je dotični pritvoren zbog sumnje na pedofiliju u jednom razdoblju čak radio i kod vijećnice Bakmaz, a isti je dobio otkaz u instituciji zbog onoga što je pronađeno na njegovom kompjutoru. Stoga su svi oni znali kakve je probleme imao i umjesto da ga se izolira i eventualno pošalje na liječenje, sva ta klika poslala ga je u školu među djecu. I to je ono o čemu sam govorio, zna se kako se zapošljava po školama i uz čija odobrenja idu zaposlenja u tim ustanovama, a s obzirom da su svi sve znali, on nikad tamo nije smio biti zaposlen, tvrdi Radeta.

Napominje kako je reakcija HDZ-ovaca na Gradskom vijeću očekivana upravo zato što je govorio o činjenicama zbog kojih su HDZ-ovi vijećnici “zapravo ljuti na sebe, a ne na njega”.

– Ljuti su na to što čuju jer se ne mogu suočiti s istinom. Primitivizam se s ulica preselio u Gradsko vijeće i reakcija pročelnika za odgoj i obrazovanje dovoljno govori sama za sebe. On nikad nije smio biti pročelnik za odgoj i obrazovanje, takva osoba nije smjela kadrovirati po školama i dovoditi u pitanje sudbinu naše djece, zaključuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...