“Prijatelji” 19. ožujka u HNK Zadar

U utorak, 19. ožujka u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte predstavu “Prijatelji” nastalu prema tekstu mladih autora Filipa Jurjevića i Vanje Jovanovića u koprodukciji Teatra Rugantino i HNK Zadar. Režiju potpisuje Vanja Jovanović, a igraju: Filip Vidović, Marin Klišmanić i Karlo Bernik.

Momačka je večer, prvi od njih se ženi, mjesto radnje je garaža, davno zamišljena špilja, man cave, prostor rezerviran samo za njih. Kako večer odmiče i kako teku alkohol i sjećanja, razlike između trojice prijatelja nekad i danas postaju sve transparentnije, a zamjeranja sve izraženija, do točke kada se istina svakog od njih mora izgovoriti, što dovodi do temeljnog pitanja predstave – Može li prijateljstvo preživjeti potpunu istinu, to da se baš sve izgovori  i koje su posljedice tog izgovaranja?

O ženskim prijateljstvima izgleda da se sve već zna, dok su muška puno zagonetnija… Razotkrijte ovu zagonetku u dinamičnoj glumi tri mlada talentirana glumca, koji posve iskreno razotkrivaju svoje snage, ali i slabosti.

Predstava je premijerno izvedena 26. lipnja 2023. (praizvedba) na otvaranju  29. Zadarskog kazališnog ljeta.

Cijena ulaznice iznosi 12 eura, a dostupne su online na  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/prijatelji-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-635314/event.html i na blagajni HNK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...