SADA SLIJEDI NAJVAŽNIJE Josipa Zanki: “Imamo još prostora za napredak!”

Košarkašice Zadra upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu. U dvorani 3 ŠC Višnjik su s 86:20 pobijedile Jabuku iz Zaprešića u susretu 14. kola Prve hrvatske lige – skupina B.

Za Zadar su nastupile: Budija 6, Božić 11, A. Jeličić, Brnas 26, Marieta Lisica 11, Zovko 7, Rogić 7, Škec 9, Marija Lisica, Rudić 9.

Zadranke su s maksimalnih 14 pobjeda završile nastup u drugom rangu – u nastavku sezone ih očekuju utakmice u Ligi za prvaka, u kojoj će odigrati šest kola, nakon čega se nadaju povratku u Premijer ligu.

Prvo kolo Lige za prvaka na rasporedu je 16. i 17. ožujka, točan raspored se još ne zna. Pobjednik izravno ulazi u Premijer ligu, dok drugoplasirani igra dvije kvalifikacijske utakmice protiv pretposljednje ekipe Premijer lige.

Trenerica Zadra Josipa Zanki – ističe kako ih očekuju šest iznimno zahtjevnih utakmica u Ligi za prvaka, ali i da je im konačni cilj ući u elitni rang hrvatske ženske košarke:

– Ciljevi su isti kao i na početku sezone – a to je ulazak u Premijer ligu. U Ligi za prvaka Vodice dobro poznajemo jer smo protiv njih već igrali, tu je još Virje – igrat ćemo i protiv jednog zagrebačkog kluba. Virje i zagrebački klub su nepoznanica – ali sam se raspitala, znaju biti neugodni, pogotovo na domaćem terenu. Očekuje nas svakako šest tvrdih utakmica – posebno na gostovanjima. Imamo još najmanje dvadeset do trideset posto prostora za napredak u igri – kako bi bili na vrhuncu svojih mogućnosti. Radit ćemo posebno na taktičkim detaljima, te se nadam da ćemo u šest kvalitetnih utakmica u Ligi za prvaka izboriti Premijer ligu, zaključuje Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...