SRETAN ROĐENDAN Na današnji dan prije 18 godina vrata otvorio DV “Zvončić” iz Poličnika

Punih 18 godina! Neki tadašnji polaznici danas su već odavno sveučilištarci, ili zaposlenici, neki i obiteljski ljudi, i sami roditelji, a svima su zasigurno ti dani ostali u predivnoj uspomeni.

Tog sada skoro pa davnoga 6. ožujka 2006. godine s radom je počeo Dječji vrtić “Zvončić” Poličnik kad je svečano otvoren prvi objekt u Poličniku s dvije odgojne skupine koje su brojile 50 polaznika i polaznica.

“Kako je u Hrvatskoj već duže vrijeme prisutan pad nataliteta, poručujem bračnim parovima s područja cijele Općine da se potrude da ovaj prostor bude što prije premalen da primi svu djecu, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo!” poručio je tada nazočnima načelnik Davor Lončar, ni ne sluteći kako će se te riječi brzo obistiniti.

-Svega tri godine kasnije otvoren je naš drugi objekt istog kapaciteta u Murvici/Briševu jer nam je jedan ubrzo postao pretijesan, međutim ni to nije bilo dovoljno. Godine 2017. otvoren je i treći područni objekt “Zvončica” u Poličniku kako bi se moglo upisati čim više djece s područja naše Općina Poličnik jer su liste čekanja svaku godinu bivale sve duže, međutim 2022. godina ostaje također zapamćena po proširivanju našeg objekta u Murvici/Briševu nakon čijeg otvaranja napokon nije postojala više nepregledna lista čekanja za upise u naše programe- naveli su danas iz DV “Zvončić” u Fb objavi kojom su se prisjetili nastanka i rasta vrtića.

U ovih 18. godina rada, ponosni su, napominju, što je osnivač ispunio svoja obećanja i realizirao sve planirane projekte, što su od jednog tako malog vrtića postali jedan od najvećih u području Ravnih Kotara…

-…i što je kroz naš vrtić do dana današnjeg prošlo 1055 djece s područja naše Općine!- poručili su iz “Zvončića”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...