ZADARSKA ŽUPANIJA Ministar Šime Erlić uručio u Poličniku 10 ugovora iz Programa regionalnog razvoja

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je danas u Poličniku deset ugovora za infrastrukturne projekte koje će se provoditi na području općina i gradova Zadarske županije…

Ukupno je u četvrtak u Zadarsku županiju stiglo oko 500 tisuća eura za 10 projekata, od čega su dva Zadarske županije za škole u Gračacu i Ljupču, a ostali potpisnici su Grad Benkovac te općine Jasenice, Gračac, Poličnik, Ražanac, Škabrnja, Novigrad i Zemunik Donji.

Riječ je o sredstvima iz dva nacionalna mehanizma koje provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije- Program podrške regionalnom razvoju i Program podrške brdsko-planionskim područjima.

POTVRDA KONTINUIRANOG RADA

-Hvala Vladi RH koja je partner u gotovo svim našim projektima i resornom ministarstvu koje sustavno radi na politikama ravnomjernog regionalnog razvoja. Što se tiče dva županijska projekta koja su dobila sredstva, riječ je o infrastrukturnim radovima na školama, odnosno uređenju školskog igrališta u Gračacu i sanaciji krova u Ljupču. Ukupne su vrijednosti oko 230 tisuća eura, kod čega smo dobili 140 tisuća eura bespovratnih sredstava. Ovo je potvrda kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima kojima je osnivač Zadarska županija. Nastavak je to naše politike ravnomjernog razvoja i želje da učenici u svakom dijelu Zadarske županije imaju jednake uvjete za rad i dodatne aktivnosti – poručio je župan Božidar Longin.

U Županiju su, naglasio je, imali odavno viziju i zacrtali su, u čemu su, kako je istaknuo, i uspjeli, a što je današnji događaj potvrda, da žele Županiju razvijati policentrično, ravnomjerno, da jednake uvjete za razvoj ima svaki čovjek i svako djete u svim županijskim općinama i gradovima.

NIČE STAMBENA ZONA POLIČNIK, USKORO I – MURVICA

Na licu mjesta uvjerili su se prisutni i kako se ulaže u razvojne projekte u Poličniku…

MLADI I MLADE OBITELJI U CENTRU POLITIKE VLADE RH

-Nema boljeg primjera od Vladine politike i suradnje sa Županijom i Općinom nego što je ovdje ova. Upravo u centru Vladine politike su mladi i mlade obitelji, kojima se omogućava jedan bolji život i bolji uvjeti za život u svim krajevima RH. Općina Poličnik je tu jako daleko otišla. I čestitam ovom prigodom načelniku Lončaru koji je svojom ustrajnošću, trudom i radom, uspio sve pripremiti i dovesti do faze kada se tu trenutno radi 20 kuća, 60 kuća za mlade obitelji će biti izgrađeno, uz ono što je sada isto tako najavljujeno, pripremu nove zone u Murvici. Mi ćemo i tu, kroz svoj program, pomoći Općini da ubrzamo njena nastojanja i pomognemo u izgradnji komunalne infrastrukture koja se u stambenoj zoni Grabi Poličnik upravo realizira. Svaka Vam čast na stvaranju uvjeta za prosperitet i ostanak mladih obitelji!- kazao je i poručio uz ostalo ministar Erlić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...