ŽIVJETI S EPILEPSIJOM Sve nijanse ljubičaste u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru

Povodom Ljubičastog dana, dana posvećenog podizanju razine osviještenosti o epilepsiji i dana pružanja podrške osobama s epilepsijom, u organizaciji Odjela za psihologiju i Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, iz Gradske knjižnice Biograd na Moru pozivaju nas na predavanje doc. dr. Sanje Delin -Živjeti s epilepsijom: sve nijanse ljubičaste….
Predavanje će dati odgovore na pitanja: što je epilepsija? kako ljudi obole od epilepsije? kako izgledaju epileptički napadaji? kako se dijagnosticira epilepsija? kako pomoći osobi koja ima epileptički napadaj?
SRIJEDA 27. OŽUJKA 2024. U 18 SATI
Ljubičasti dan obilježava se od 2008. godine, kada je devetogodišnja djevojčica iz Kanade, Cassidy, otvoreno progovorila o svojoj bolesti i opisala napadaje, te objasnila sve prepreke i ograničenja u svome životu. Od tada je u obilježavanje ovog dana uključeno je više od stotinu zemalja Svijeta.
Ljubičasta boja lavande je izabrana kao međunarodna boja epilepsije jer je se povezuje s osjećajem usamljenosti koja se često javlja kao posljedica društvene stigmatizacije i izolacije osoba s epilepsijom.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...