AKCIJA MLADIH ODUSTALA OD IZBORA U borbi za Sabor 2020. Rubeša dobio 232 glasa, Pupić Bakrač 181

Ako biste Zadrane pitali tko su najglasniji zadarski vijećnici, odgovor bi  bio – Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrać. Svako Gradsko vijeće i svaka Županijska skupština njihov su one man show, a ako im se između dviju sjednica dogodio kakav prazan medijski hod, javnost odmah zasipaju  priopćenjima i reagiranjima na sve i svašta. Samo neka se o njima govori.

I što se je na kraju dogodilo? Jedno veliko ništa. Kampanja za parlamentarne izbore već je počela, a njih nema na niti jednoj listi. Moguće je da ih nitko nije zvao procjenjujući da, unatoč velikoj galami, nisu politički kapitalci, a možda  su i sami ocijenili da bi jako loše prošli.

Naime, unatoč neviđenoj prisutnosti u javnosti i predstavama na sjednicama Gradskog vijeća i Županijske skupštine, Rubeša i Pupić Bakrač na zadnjim su parlamentarnim izborima ostvarili katastrofalan rezultat – kao drugi na listi Rubeša je osvojio samo  232 glasa, a Marko Pupić Bakrač još manje – 181!

Da je njihova stranka doživjela potpuni potop kazuje podatak da im je stranačka kolegica Petra Žitko čak ostvarila jedan od najlošijih rezultata prošlih parlamentarnih izbora sa samo 69 glasova. Nije im pomoglo ni to što su na izbore izašli u koaliciji s tada poznatim načelnikom Primoštena, nezavisnim Stipom Petrinom, vjerujući kako će im makar njegova karizma donijeti prolaz u Sabor.

Nije stoga čudno što se najpoznatiji (ili najglasniji) dvojac lokalne političke scene ove godine nije niti usudio ići na parlamentarne izbore iako bi im to bio izvrstan test stvarne političke vrijednosti. No, o rejtingu stranke dovoljno govori i podatak da vijećnica s njihove liste, Marjana Botić, na izbore ide sa strankom Javno dobro, a da su oni ostali u “lokalnim klupama”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...