BIOGRAD NA MORU Novčana motivacija: Grad svim svojim maturantima daje po – 200 eura!

Radi bolje motivacije za učenjem i redovitim izvršavanjem školskih obaveza u 2024. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, donio je Odluku o isplati jednokratne novčane naknade svim učenicima i učenicama završnih razreda Srednje škole za tekuću pedagošku godinu s prebivalištem na području Grada.

Svim učenicima završnih razreda Srednje škole s prebivalištem na području Grada Biograda na Moru, Grad Biograd na Moru isplatit će naknadu i to u iznosu od 200 eura.

Podsjetimo kako je drugu godinu zaredom Biograd na Moru prije nekoliko mjeseci ostvario izvrstan rezultat u tradicionalnom Izboru najboljeg grada u RH kojega su po šesti puta zajednički- u suradnji s agencijom IPSOS- priredili Gradonačelnik.hr i Hanza media. Našao se tako u velikom finalu nadmetanja i plasirao među Top pet malih gradova u ‘kategoriji svih kategorija’ – Kvaliteta života.

Među njima i onih demografskih, pa uz ostalo- navodi nacionalni portal Gradonačelnik.hr– daju novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, financiraju i naknadu za troškove prijevoza djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, i njihovog pratioca. Podmiruju trošak prema cijeni pojedinačne autobusne karte od mjesta prebivališta do dotične ustanove zdravstva, rehabilitacije ili obrazovanja. Dječji vrtić subvenicioniraju s 80 posto, za treće i svako sljedeće je besplatan polazak. Već deset godina se održava i program ranog učenja engleskog jezika koji je također besplatan za svu djecu od 3 do 7 godina.

Grad osigurava za sve učenike i učenice Osnovne škole Biograd i jednokratnu novčanu pomoć za nabavku dopunskih i pomoćnih radnih materijala (radnih bilježnica, zbirki zadataka, kutija zab tehnički, likovnih mapa, atlasa, školskog pribora…). U 2022. godini za tu namjenu Grad je isplaćivao po učenicima 700 kuna, u 2023. na prijedlog gradonačelnika iznos se popeo na 200 eura.

Podupiru i nagrađuju mlade talente u sportskim klubovima i udrugama. I svim studentima i studenticama isplaćuju stipendije kroz cijelu godinu- 12 mjeseci- u jednakom iznosu, u 2023. uvećanom u odnosu na 2022.- iznos stipendije u 2022./2023. bio je 700 kuna, a za 2023./24. iznosi – 200 eura.

Ovim povećanjem Grad Biograd na Moru svrstava se među gradove s najvećim iznosom stipendija u zemlji.  Istraživanje Gradonačelnika.hr pokazalo je kako tek osam gradova  studentima osigurava stipendije više od 200 eura mjesečno. Također, Biograd na Moru jedan je od rijetkih koji stipendije osigurava svim svojim redovnim studentima… Uz to, Grad je nedavno podijelio i rekordnu uskrsnicu djeci s teškoćama- po 400 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...