BRONCA NA EUROPSKOM PRVENSTVU Ema Plazina osvojila prvu žensku medalju u povijesti zadarskog boksa!

Boksačica Svetog Krševana iz Zadra Ema Plazina – osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Poreču. Bravo za Emu, mladu Zadranku neiscrpne i zarazne energije koja je praktički kao početnica u boksu debitirala na europskoj sceni i pokazala da ima sve potrebno za klasnu boksačicu! Srčana, neustrašiva Ema, osvojila je i prvu žensku medalju u povijesti zadarskog boksa!

U polufinalu se borila protiv apsolutne favoritkinje u kategoriji do 75 kg, Rumunjke Amalije Marije Nite, trostruke europske prvakinje zaredom – koja je proglašavana i najboljom boksačicom na europskim prvenstvima juniorki i mlađih seniorki. Rumunjka ima minimalno 150 mečeva više od Eme – koja je tek stupila na boksačku scenu.

Emu, međutim. to nije pokolebalo, sve vrijeme uoči meča isijavala je optimizam i bila uvjerena kako može šokirati rumunjsku prvakinju. Golemi je uspjeh što je nepokolebljiva Zadranka odboksala bez respekta sve tri runde protiv klasne Rumunjke, uz samo jedan sudački prekid i brojanje zbog boli u ruci. Plazini ni u jednom trenutku nije zaprijetila ozbiljnija kriza, borila se svim srcem protiv glavne rumunjske favoritkinje za zlato, koja je meč dobila u svoju korist jednoglasnom odlukom sudaca.

Ema Plazina na najbolji način predstavila se na Europskom prvenstvu i zaslužuje sve čestitke, kao i njeni treneri u Svetom Krševanu, Nenad i Josip Mitrović, te izbornik Mladen Šteko i  treneri reprezentacije koji su je pripremili za dosad najteže iskušenje u kratkoj karijeri. Trener Nenad Mitrović imao je neugodnost zbog koje je propustio europski debi svoje štićenice, jer mu je na putu od Zadra do Poreča automobil ostao u kvaru.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...