DUKIĆEVOM ODLUKOM Iz Stožera civilne zaštite izlazi Mario Pešut, ulazi Mladen Klanac

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, objavio je svoje oduke za ožujak, što je zadarskoj javnosti ugodno iznenađenje s obzirom da je dosadašnja praksa njegova ureda bila objaviti ih mjesecima nakon njihova donošenja, što u konačnici nije imalo nikakvog smisla. Ovakvo ažuriranje stoga je korisno za gradsku upravu, ali još više za građane, pa smo tako iz “Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Stožera civilne zaštite Grada Zadra i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova stožera” od 21. ožujka, saznali da je novi pročelnik za socijalnu skrb i zdravstvo Mladen Klanac imenovan za člana Stožera civilne zaštite.

Dukić navodi kako mijenja točku 8., no pogledamo li sastav Stožera, na toj je poziciji dosad bio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc te je očito riječ o grešci s obzirom da je pod rednim brojem 9. u Stožeru Mario Pešut, bivši pročelnik. Ova odluka praktički znači da je iz Stožera otišao Pešut, a došao Klanac kao novi pročelnik, što znači da će bivši voditelj u zadarskom Caritasu sada imati dodatnog posla. No, ono najzanimljivije činjenica je da, iako gradski pročelnik, Klanac još uvijek vodi svoju udrugu “za promicanje obiteljskih vrijednosti” Hod zajedno, makar ove dvije dužnosti ne bi trebale ići zajedno.

Za Stožer se najviše čulo u doba korona pandemije kada su njegov predsjednik, dogradonačelnik Ante Babić i ostali članovi, odigrali veliku ulogu u borbi protiv ovog virusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...