HDZ: Netočne su informacije o podjeli ministarstava s DP-om…

Premda je prema neslužbenim informacijama koje je objavio RTL, Domovinski pokret zainteresiran za četiri ministarstva, što su već i komunicirali HDZ-u, iz HDZ-a to demantiraju.

“Plasiraju se netočne informacije o ‘podjeli ministarstava između HDZ-a i DP-a’ i ‘imenima budućih ministara’. Nije se raspravljalo o ministrima i sastavu Vlade tijekom održanih konzultacija”, rekao je HDZ-ov Marko Milić.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da prema preliminarnim razgovorima DP zanimaju Ministarstvo kulture, poljoprivrede, demografije i zaštite okoliša, što smatraju da treba izdvojiti iz gospodarstva kao i da demografija i useljeništvo trebaju zasebno ministarstvo.

Kao potencijalna ministarska imena spominjala su se Zlatko Hasanbegović za kulturu, Slaven Dobrović, bivši Mostovac kao ministar zaštite okoliša, što je i bio u Vladi 2015. (tada je bio ministar Okoliša i energetike) te Mario Radić kao ministar demografije.

HDZ i DP su se oglasili nakon pregovora. Iz HDZ-a su poručili da je sastanak bio konstruktivan, HDZ-ov Ivan Anušić poručio je da idu “prema konačnom rješenju, kako konstituiranja Hrvatskog sabora, tako i Vlade”, prenosi N1.

Iz DP-a su također priopćili da su razgovori bili konstruktivni te da je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

“Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo”, poručili su iz DP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...