“LIPOTA IĆA I BIĆA” Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar predstavila projekt zdravih đačkih kuhinja…

Dico moja, ma lipota vas vidit, a lipota ića… milina, ma lipota na lipotu, lipota na kvadrat…

Teta Manda nije bila jedina, pohvale su, čestitke, priznanja, lijepa riječ na lijepu riječ, stizale sa svih strana. Zasluženo, i više nego zasluženo, a ako moramo dati i zaključak: budućnost hrvatske kuhinje je – neupitna!

Ili kako bi u skladu s aktualnim Tv brendovima uglas rekla draga i vesela ekipa u bijelim kutama i košuljama s elegantnim điletima: MasterCheef, eto nas!

Ukratko, Zadarska županija u suradnji s Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom provela je program usavršavanja kuhara županijskih osnovnih škola.

Uvođenjem obvezne prehrane učenika u osnovnim škola iskazala se potreba za dodatnim usavršavanjem prethodno stečenih znanja i vještina, a ponajprije u svrhu stjecanja novih znanja i vještina u pripremanju zdravih i hranjivih školskih obroka. Program se sastojao u dva dijela: zdrava mediteranska prehrana i dijetalna prehrana. Nastava je činila  teorijska i praktična nastava koja se odvijala  u specijaliziranim praktikumima kuharstva i slastičarstva.

Program je obuhvaćao mediteransku prehranu, namirnice mediteranske prehrane, mediteranska jela, osnove dijetalne prehrane, namirnice dijetalne prehrane, pripremanje dijetalnih jela i higijene u ugostiteljstvu, a vodili su ga: nastavnik kuharstva Renato Kraljev i nastavnica slastičarstva -Kristina Lončar.

U programu su sudjelovale OŠ Privlaka- Ljubica Begonja i Tomislava Glavan, OŠ Braća Ribar, Posedarje- Branka Knežević i Marija Klanac, OŠ Stjepana Radića, Bibinje-  Ana Lisica i Ljerka Mirt, OŠ Pakoštane- Mandalina Vulin i Anita Macuka.

Prezentacija realiziranog programa odvijala se danas u sklopu Županijskih dana na Narodnom trgu, tu su strukovni učitelji i Hoteljersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar s tetama kuharicama pripremili nekoliko jela i ponudili našim sugrađanima. Zdravo subotnje jutro uz zdrava jela obogatilo se i predstavljanjem novoosnovane zadruge “Okusi školu” HTUŠ-a.  (PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...