Plenković se obratio javnosti: Milanović ne može biti premijer!

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se raspravljalo o izbornoj kampanji.

Nakon sjednice javnosti se obratio predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković.

Na početku govori kako su se na sjednici Predsjedništva HDZ-a bavili izbornom kampanjom koja je počela te da su “malo analizirali”.

“Dostigli smo Mađarsku, koja je ušla u EU prije punih 9 godina”, rekao je o rastu BDP-a.

Kaže da obećavaju podići mirovine prosječno na najmanje 760 eura.

“Naravno da ćemo ostvariti i naš cilj ulaska u OECD za točno dvije godine”, rekao je.

“Atmosfera je pozitivna. Mislim da je jasno, u ovim izborima imamo odabir hoćemo li nastaviti s obnavljanjem povjerenja nama ili riskirati pa dati povjerenje Grbinu, koji je abdicirao prije izbora, ovima koje okuplja kršitelj Ustava”, rekao je.

“Veselimo se još jednoj kampanji, siguran sam da će odabir hrvatskih građana biti mudar”, kaže.

“Nemam se s kim sučeljavati. Kršitelj Ustava je mogao do petka dati ostavku, pokazao je da je politička kukavica. On je nebitan”, rekao je.

Kaže da je bio i protiv Mostovog imenovanja Tima Oreškovića za premijera.

“Ne može biti premijer netko tko nije išao na izbore po izvorni mandat”, rekao je.

“To je smijurija”, rekao je o tome što je Grbin prije dva tjedna govorio da je premijerski kandidat, a onda je na presici rekao da tu poziciju prepušta Milanoviću.

Napao je i Možemo i rekao da se oni trebaju baviti Zagrebom i zapitati se zašto Zagrepčani plaćaju najveći porez na dohodak.

“Bilo bi im bolje da se bave Zagrebom i da se zapitaju zašto imaju najveći porez na dohodak, zašto je grad ovako prljav i zašto nisu riješili pitanje otpada. Sve što je Zagrepčanima pozitivno dolazi od naše vlasti, obnova je u potpunosti financirana iz naših sredstava, cijena struje, plina, sve je to došlo našom odlukom”, rekao je o Možemo.

“Ustavni sud može sam reagirati”, rekao je o Milanovićevom sudjelovanju u kampanji.

O malom broju žena, zbog čega će HDZ dobiti kaznu, kaže da je to redundantna tema.

“Više je HDZ imao zastupnica nego 5, 6 ostalih stranaka. Ta teza ne stoji, žene u stranci daju ogroman doprinos. Za razliku od malih stranaka, HDZ je velika, snažna, utjecajna stranka koja ima teritorijalnu prisutnost diljem Hrvatske i nije jednostavna vježba doći do takvog broja kandidata”, naveo je.

O Milanovićevoj novoj naslovnoj slici na Facebooku, koja izgleda kao plakat za izbore, rekao je: “Ne znam, nisam to primijetio. Ne zanima me.”

Na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu da će zabraniti prelete Rafaela iznad Zagreba rekao je da misli da “Milanović neće još dugo biti predsjednik”. Spomenuo je da su predsjednički izbori krajem godine.

“Mislim da ovakvog kršitelja Ustava više nitko ne želi vidjeti. Ništa nije napravio, učinak mu je mizeran. Nije učinio ništa, kao što nije učinio ništa ni kao premjer.”, rekao je. Dodao je i da je Milanovićeva uloga u nabavljanju Rafalea nikakva.

“Što se Rafalea tiče, on nije dao ni pismeno mišljenje o kupnji tih aviona, njegov doprinos je nula. Rafalei su letjeli tu kada je Macron na moj poziv bio u Zagrebu i građani su ih mogli vidjeti. To je bilo i prije, letjeli su i u vrijeme kada je on bio premijer za obljetnicu Oluje. Mislim da su hrvatski građani ponosni što imaju vladu koja je osigurala sredstva za takvo nešto”, naveo je Plenković.

Na ponovno pitanje o preletima Rafalea i Milanovićevoj zabrani odgovorio je: “A za koga ih kupujemo, ne kupujem ih da stoje u hangaru.”, donosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...