RADETA UZVRAĆA DUKIĆU Dao sam im priliku da iznesu ono što znaju, objavit ću informacije o nezakonitostima

 

Ne znamo tko je gradonačelniku Branku Dukiću napisao demanti na izjavu predsjednika zadarskog SDP-a Danijela Radete, ali tko god da je to učinio, pogriješio je. Naime, Dukić se zalijepio na Radetinu “baketinu” ističući koliko je ovaj glasova dobio na parlamenarnim izborima i pozivajući ga na politički dvoboj dokazima.

– Umjesto da politički prijeti „dokazima, kao odgovoran građanin i gradski vijećnik te je dokaze trebao proslijediti nadležnim institucijama, pa i javno ih objaviti. Eto mu šansa — kao gradonačelnik ga na to javno pozivam. Da imam saznanja o tako nečemu, naravno, sigurno bih reagirao, poručuje Dukić Radeti, napominjući kako ovaj “zlorabi svoj vijećnički mandat”.

– Radeta je dokazao kako je on tek proziran manipulator i, kao takav, a dokazuju to i izborni rezultati, političar za brzi zaborav. Jedino vrijedno je što njegova politička karijera ostaje za primjer kako se lažima, podmetanjima i manipulacijama ne smije zlorabiti dobiveno povjerenje građana, odgovara gradonačelnik SDP-ovom vijećniku, otkrivajući kako su ga Radetine izjave s jučerašnje novinske konferencije zasvrbile, umjesto da ih ignorira i ne da se uhvatiti na “ljepak”.

Naime, čelniku zadarskog SDP-a ova žustra reakcija došla je kao naručena, pa Dukiću odmah odgovara na bačenu mu rukavicu:

– Zakonom o prostornom uređenju predviđena su područja planskih mjera zaštite. Ne biste vjerovali, ali u našem gradu postoje područja u kojem su jasno definirani uvjeti gradnje, a sukladno tim uvjetima i izdavanje građevinske dozvole. Za područja pod zaštitom utvrđena je obveza izrada UPU-a, a zadnje izmjene i dopune Prostornog plana bile su na sjednici Gradskog vijeća 24. prosinca 2019. na kojim su definirana ta područja pod zaštitom. Na jednom od tih područja u Zadru u tijeku je izgradnja zgrade s 40-ak stanova, poslovnim prostorima i garažama bez da je prethodno donesena Odluka o UPU-u za predmetni prostor i česticu. Nezakonita građevinska dozvola koja je izdana investitoru, izdana je u veljači 2021. godine. Gradsko vijeće u periodu od 24. prosinca 2019. godine, pa sve do danas, nije izglasalo niti je prethodno predložen ikakav UPU za područje na kojem se danas gradi, navodi Radeta kojega smo ipak pitali ima li dokaza za tvrdnje o nelegalnim poslovima u građevini.

– Naravno, dao sam im priliku da iznesu ono što znaju, u narednim ću danima objaviti informacije koje imam o nezakonitostima. Jer, isto kao što Dukić i Kasap znaju da postoje nezakonito izdane građevinske dozvole, tako Nekić i Bakmaz znaju koga su zapošljavali u osnovnim školama, poručuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...