REAKCIJE NAKON PRVIH PRIVREMENIH OBJAVA DIP-a: Veliko slavlje HDZ-a. Ljutiti Fred Matić iz SDP-a…

Objava prvih privremenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP) izazvala je euforiju i buru oduševljenja u izbornom stožeru HDZ-a te je projekcija tih rezultata s osvojenih 67 mandata u hrvatskome saboru popraćena dugotrajnim pljeskom i povicima “pobjeda, pobjeda”.

Oduševljeni članovi stranke objavom prvih DIP-ovih rezultata, nakon što je obrađeno nešto manje od četvrtine glasova birača, u Westinu su eksplodirali od sreće.

Pljesak i povici trajali su nekoliko minuta.

Predrag Fred Matić iz SDP-a komentirao je prve rezultate izbora.

“Građani su uvijek u pravu, kako biraju tako im i bude. Očekivao sam da će građani ipak odlučiti za građansku opciju, ali odlučili su da podržavaju lopove i da ozakonimo lopovluk i krađu”, ljut je bio Fred Matić.

“Stranačka iskaznica HDZ-a postala je doslovno licence to kill. Institucije su nam ubijene. Mogu građanima i građankama Hrvatske reći samo da im bog može biti na pomoći jer ako i dalje ovo toleriraju, a očito toleriraju, rekli bi Bosanci – bujrum”, rekao je Matić.

“Ljudi noću plaču zbog djece u Njemačkoj i Irskoj, a preko dana glasaju za HDZ. Znanost to zove Stockholmskim sindromom. To sam primijetio gorko u Slavoniji”, rekao je. “Po kruh će se u pekaru ići s plavom iskaznicom”, kazao je i dodao da će nastojati da njegovo dijete ne ostane u Hrvatskoj ”jer budućnosti tu za njega nema”, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...