SUTRA POČINJE NOGOMETNI TURNIR “HRVOJE ĆUSTIĆ” Otvaraju HNK Zadar i Hajduk

Sutra počinje 2. Međunarodni nogometni turnir “Hrvoje Ćustić”. Premijerno izdanje turnira koji se održava u znak sjećanja na tragično preminulog igrača NK Zadar održano je prošle godine i bilo je organizirano na iznimno visokoj razini.

Turnir će od 17 sati na igralištu Stanovi otvoriti juniori HNK Zadar i splitskog Hajduka, dok se finalna utakmica igra u nedjelju 7. travnja – od 15 sati na Stanovima.

Sudjelovanje su potvrdili HNK Zadar, Hajduk Split, Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Široki Brijeg te mađarski klubovi Ferencvarosi Torna Club i ETO FC Gyor.

Na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije početkom 2022. godine pokrenuta je organizacija Međunarodnog turnira “Hrvoje Ćustić,” koji će svoje prvo izdanje doživjeti u travnju 2023. godine. Turnir za mlade nogometaše do 18 godina bit će organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza te ujedno uvršten u kalendar natjecanja HNS-a.

Šesnaest godina prošlo je od Hrvojeve tragične smrti, a pokretanje turnira međunarodnog karaktera koji će nositi njegovo ime, s ciljem da postane tradicionalan – još je jedan dokaz koliki je trag Hrvoje ostavio u zadarskom i hrvatskom nogometu.

Uz čuvanje uspomene na tog vrhunskog sportaša i čovjeka, cilj turnira je razvoj i promocija mladih nogometaša, kao i promocija Zadra i Hrvatske u svijetu te rad na unapređenju nogometne infrastrukture na području Zadarske županije.

Juniori HNK Hajduk Split prošle su godine u finalu 1. Međunarodnog turnira “Hrvoje Ćustić” – na igralištu Stanovi s 2:0 pobijedili vršnjake iz NK Osijek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...