SVEĆENIK STRUČNJAK ZA SPOLNOST Don Damir Stojić u sjemeništu će predavati o teologiji tijela i to naplatiti 30 eura!

Sjećate li se kontroverznog svećenika don Damira Stojića koji već godinama po Hrvatskoj tumači seksualnost, poručujući mladima kako je i “poljubac prije braka grijeh”? Neki ga pamte i po čuvenoj izjavi da je “djevojka uhvatila oca kako gleda pornografiju i od šoka izgubila menstruaciju”, a neki i po odgovoru studentu i njegovoj djevojci da je “spavanje u istom krevetu kao ruski rulet”.

– Moja djevojka i ja živimo u čistoći, no ima stvari za koje nismo sigurni krše li one našu čistoću. Je li grijeh ako ja prespavam kod nje ili ona kod mene, a da pritom spavamo u istom krevetu ali bez spolnih odnosa? – pitao je student don Stojića, a ovaj mu je odgovorio:

– Sretan sam što ste odlučili živjeti čistoću, ali sam jako zabrinut jer ste je stavili na kocku. Spavanje u istom krevetu je kao ruski rulet.  Pitanje je vremena kad će se metak naći u cijevi pištolja i skroz razoriti čistoću. Možda je moguće da par uspije neimati spolne odnose do braka, ali već sam ulazak u krevet je grešan. Crkva izričito uči da treba izbjegavati grešne prigode u bilo kojem slučaju. Time čuvamo i sebe i osobu koju volimo. Zajednički ulazak u krevet nije grešna prigoda, već je samim time grijeh. I sve što se u njemu odvija je grešno, obazložio je to stručno don Stojić.

Ako vam se sviđa ovakvo tumačenje života, ljubavi, braka i seksualnosti, moći ćete ga i uživo slušati 19. i 20. travnja u Zadru u sjemeništu “Zmajević”, za što ćete iskeširati – 30 eura! Prijava se nalazi na službenim stranicama Zadarske nadbiskupije u kojoj navode kako su “teme seminara otkrivanje svoga identiteta, tko je čovjek i zašto je Bog čovjeka stvorio kao muškarca ili ženu, koje je značenje tijela i spolnosti, kako ljubiti, mogućnost da osoba sagleda poziva li je Bog na brak ili posvećeni život”. Ističu i da će s njim predavati don David Leskovar.

Nadbiskupija još navodi kako je broj mjesta ograničen i kotizacija iznosi 30 eura, a “prednost kod prijave imaju oni koji nikada nisu sudjelovali na tom seminaru”.

Isplati se poslušati ovaj seminar, osobito svim mladima koji su u nedoumici je li mladenački poljubac grijeh i je li spavanje u istom krevetu, čak bez intimnih odnosa, “ruski rulet”. Naime, o tome koliko je svećenik Stojić samouvjeren u svojim otkrićima s područja  seksualnosti zapravo najbolje govori izjava s njegova predavanja:

– Ne zafrkavam se kada govorim da je moje predavanje najvažnije.

Kvragu i lažna skromnost. Isplati se za ovo dati 30 eura.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...