Tragedija u Irskoj: Hrvat koji je napadnut u Dublinu preminuo od zadobivenih ozljeda

Jedan od dvojice hrvatskih državljana napadnutih u subotu u Dublinu umro je od zadobivenih ozljeda, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u srijedu.

Hrvatsko veleposlanstvo u Dublinu „obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu”, stoji u priopćenju MVEP-a.

Ono je “u stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih”, a “od roditelja jednog od hrvatskih državljana zaprimilo je informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda”, priopćilo je ministarstvo, dodajući kako „zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage „trenutno nije u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama”.

Irski mediji pišu kako su napadnuta dva muškarca u Clondalkinu u zapadnom Dublinu u subotu navečer.

Irish Times piše kako ih je napala skupina muškaraca te da je ubijeni muškarac zadobio ozbiljne ozljede glave pošto su ga izudarali na podu.

Istražitelji pokušavaju otkriti motiv napada. Irish Times piše kako se vjeruje da su žrtve ranije bile u kontaktu s napadačima, dok Irish Examiner navodi da je napad mogao biti motiviran i samo “razmjenom riječi”.

Irski mediji pišu da je bilo četvero napadača te da policija posjeduje kvalitetne snimke nadzornih kamera kojima će im ući u trag. Irish Examiner dodaje je policija identificirala jednog od muškaraca te da je ubijeni hrvatski državljanin bio u tridesetim godinama, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...