U Poličniku se održava “Konferencija Pametna sela 2024. Zadarska županija”

U četvrtak, 11. travnja 2024. godine, u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku, na adresi Grabi 26, Poličnik s početkom u 9 sati održat će se „Konferencija Pametna sela 2024. Zadarska županija”. Organizator konferencije je Zadarska županija, a lokalni LAG-ovi uključeni u aktivnost su: LAG Mareta, LAG Bura i LAG Laura.

Cilj ove konferencije je informirati sve dionike i javnost o prednostima Pametnih sela, modela koji omogućava osnaživanje, revitalizaciju i povećanje atraktivnosti ruralnih zajednica, te informirati sudionike o načinima financiranja projekata na ruralnom području s  naglaskom na digitalizaciju sela.

Ciljane skupine za koje se održava konferencija: OPG-ovi, zadruge, poduzeća i obrti registrirani za poljoprivredu, stočarstvo, preradu i povezane djelatnosti, predstavnici gradova i općina, ostali dionici koji djeluju na ruralnom području Zadarske županije i mediji.

Organizacija Konferencije odobrena je kroz Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini.

Troškovi Konferencije (su)financiraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...