VEĆINOM GLASOVA Vijećnici izglasali povećanje cijene odvoza komunalnog otpada

Nakon više odgoda na sjednicama Gradskog vijeća, počev još od prošle godine, jutros je konačno izglasano povećanje cijene odvoza koumunalnog otpada. Tako će građani odvoz smeća odsad plaćati po cijeni od 9,82 eura bez PDV-a za kućanstva te 15,57 eura bez PDV-a eura za nekućanstva.

Poskupljenje odvoza gradska izvršna vlast postigla je glasovima vijećnika HDZ-a te četvero vijećnika Nezavisne liste Enija Meštrovića, dok su se povećanju cijene protivili vijećnici Akcije mladih Ante Rubeša i Roko Tadin  te predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, a DP-ov vijećnik Damir Biloglav bio je suzdržan.

Ovo povećanje ujedno znači i konačno osiguranje uvjeta za povećanje plaća radnicima Čistoće koji su najavili štrajk ukoliko im se plaće ne povećaju te su vijećnicima čak dali rok do 1. svibnja. Štrajka stoga neće biti te radnici sada čekaju povećanje koeficijenata.

Zaključeno je i da će se od 1. srpnja smeće u potpunosi odvoziti u Centar za gospodarenje otpadom u Biljane Donje te se kreće u zatvaranje odlagališta Diklo.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...