VJEROVALI ILI NE Sutkinja Antonija Božina, optužena za primanje mita, suspendirana već 29. put!

Antoniji Božina, sutkinji Općinskog suda u Zadru, Državno sudbeno  vijeće na jučerašnjoj je sjednici produljilo privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. svibnja 2024. godine.

Sutkinja benkovačke ispostave Općinskog suda u Zadru tako je postala hrvatski pravosudni fenomen s obzirom da je već godinama pod suspenzijm te da će joj do okončanaj sudskog postupka moguće biti izrečena i 30. suspenzija! Naime, zbog sumnje na primanje mita, sutkinja je privedena još 3. studenog 2016. godine, što znači da kazneni postupak protiv nje traje već više od sedam godina!

Riječ je o sutkinji protiv koje je još 2017.  potvrđena USKOK-ova optužnica zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti. Tereti ju se da je, kao sutkinja Stalne službe u Benkovcu, s vlasnicom agencije za nekretnine, 58-godišnjom drugookrivljenom G. A. dogovorila kako će u predmetima njezinih stranaka poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno njezinim interesima.

Općinsko državno odvjetništvo tereti ju da je davala upute za stranke i svjedoke o tome što će ih pitati na sudu i kakav će iskaz dati, sve s  ciljem donošenja presude u skladu s interesima stranaka vlasnice agencije za nekretnine, navodi se u optužnici. USKOK ju je tada sumnjičio da je za te usluge primila mito u iznosu od najmanje 30.700 kuna te još 200 eura.

Ovdje treba napomenuti i da sutkinja Božina sve ovo vrijeme prima polovicu plaće s  obzirom da Državno sudbeno vijeće stegovnu mjeru suspenzije izriče sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...