“ZA DOMOVINU SREMNI” Glasnović: Razbit ćemo zube korupciji u Hrvatskoj

HSP-ova koalicijska lista u Zadru je predstavila kandidiate i program s kojim izalaze na parlamentarne izbore. Nositelj liste, general Željko Glasnović, sve je građane pozvao na izbore kako ne bi dozvolili da netko drugi za njih odlučuje:

– Ivan Pavao II biračima katolicima govori da moraju izaći na izbore. Imate plan i program, četiri glavne točke, jedna od njih je egzodus Hrvata, mi nestajemo. Hrvatu izvan domovine trebaju tri godine da dobije državljanstvo, a Nepalcu koji radi na baušteli tri mjeseca da dobije dozvolu za rad. Demografski je kolaps, mi nećemo izdržati, mirovinski sustav će pasti, ako se ljudi ne vrate ovdje svaki  nas je dan manje. Mi imamo pronatalitetnu politiku, za svako rođeno dijete treba plaćati dok ne izađe iz kuće. Tu je i siva ekonomija, 30 posto, a mi ćemo razbit zube korupciji u Hrvatskoj, to ne mogu napraviti ovi sada jer su dokazali da živimo u jednoj klaptokraciji, upozorio je Glasnović.

O programu je govorio i županijski vijećnik Hrvatskog bila, Anđelo Žilić, ističući kako želi dati doprinos onome što su branitelji dali u ratu:

– Želim dati svoj doprinos ovom mirnom razdoblju i pridružiti se borbi za onakvu Hrvatsku kakvu su svi oni sanjali i za koju su se borili. Ne mogu i ne želim pomiriti se sa stanjem u kojemu je naša Hrvatska koja ne ide dobro i koja u miru gubi sve što smo stekli u ratu. U Saboru ću se, kao prvo, zalagati za naše mlade, s obzirom da znam problematiku s kojom se nosimo, od nemogućnosti pronalaska posla do neadekvatnih plaća, mladi sebi ne mogu priskrbiti nekretninu, dakle, to su uvjeti koju tjeraju nas mlade iz naše domovine, kazao je Žilić.

Kandidat Luka Podrug, naglasio je kako “oni koji su u Domovinskom ratu bili za dom spremni, očito moraju biti spremni i za urediti domovinu”:

– Dom smo dobili, formu, ali na žalost, sadržaj nismo. Jedna od temeljnih stvari za koju se u ovoj zemlji izgeda zalažu samo pravaši je lustracija. Vama će to izgledati čudno, ali mislim da je nakon ovoliko godina zaista došlo vrijeme da sinovi Oluje smijene s funkcija sinove Udbe, kazao je Podrug, napominjući kako je  u bivšoj Jugoslaviji bio politički zatvorenik te robijao dvije godine samo zato što se zalagao za višestranački sustav i demokratske izbore.

Predsjednik županijske organizacije HSP-a, Mate Lukić, pojasnio je kako je s 14. mjesta liste krenuo u preferencijalnu bitku za glasove:

– Zasebnim ću glasovima pokušati prestići nekog kandidata s liste i neupitno je da će ova lista imati dva zastupnika u našoj izbornoj jedinici. Kao i kolege, obraćam se svim braniteljima, domoljubima i ciljanoj populaciji, ali i svim mladima neka izađu na izbore i bore se za sebe i svoju budućnost. Što se tiče stanja u Europi, nad njom se nadvila tama, sva ta LGBT propaganda koja dolazi iz modernih europskih gradova prema nama nije dobra, djeca su jako osjetljiva i moramo se suprotstaviti utjecaju Bruxellesa na Republiku Hrvatsku. Europska unija da, ali utjecaj se definitivno mora smanjiti. Naše granice i suverenitet su ponovno ugroženi, moramo jačati vojsku i zaštitititi naše granice koje su se krvavo branile jer one su svetinja, poručio je Lukić.

Predstavljanju programa nazočio je i zapovjednik HOS-a, pukovnik Marko Skejo, treći na listi HSP-ove koalicije za 9. izbornu jedinicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...