ZADAR LOVI MAJSTORICU Jusup: “Bez učinka Luke Božića neće biti lako pobijediti Budućnost!”

Sutra s početkom od 19 sati – košarkaši Zadra dočekuju Budućnost iz Podgorice – u uzvratnoj utakmici četvrtfinala play-offa ABA lige.

Podsjetimo, prije pet dana u “Morači”, Crnogorci su slavili s 31 razlike i poveli 1-0  – u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Utakmicu u dvorani “Krešimir Ćosić” sudit će – Uroš Nikolić, Marko Juras (Srbija) i Dragan Porobić (BiH).

Prvi se novinarima obratio – igrač Zadra Arijan Lakić:

– Vidjeli smo greške koje smo radili u Podgorici – i koje moramo ispraviti. Mislim da će nam pred našim navijačima biti lakše igrati. Potrudit ćemo se doći do dobrog rezultata, za što će to biti dovoljno, to ćemo vidjeti. Utakmica s Budućnosti će nam biti dodatni motiv kako bih ih napokon pobijedili, dvije godine sam u Zadru i nismo ih uspjeli dobiti. Loše je i za čuti kad vidimo koliki nam je omjer s njima, mislim 0-6, ili čak 0-7. Ne želim gubiti toliko puta!  Pokazatelj njihova uspješnosti protiv nas svakako je dobra obrana – jer mi se mučimo postići poene. Veliki problem jest što su nas dosta puta limitirali ispod 70, pa čak i ispod 60 koševa. Potrebno nam je trčanje, šut i igra leđima, kazao je Lakić.

Riječ je uzeo – trener Zadra Danijel Jusup:

Budućnost je momčad koja ima obrambeni i napadački potencijal. Posebno dobro igraju u obrani, to se pokazalo prethodne dvije godine u susretima s njima. To nas obvezuje – da i naša obrana bude organizirana te da ne primamo lagane poene. Evidentno je bilo za vidjeti da smo u prvom poluvremenu u Podgorici dosta dobro stajali na parketu. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača napadački biti opušteniji, sigurniji i raznovrsniji – te da zajedno s gledateljima, koje pozivam da nas podrže, pokušamo doći do pozitivnog rezultata, Budućnost ima cilj riješiti sve u drugoj utakmici, ključ za pobjedu im je zaustaviti Luku Božića:

Njihve ambicije su nam jasne. Luka u prvoj utakmici nije bio raspoložen, ali svaki čovjek, svaki igrač – ima ponekad loš dan. Siguran sam u to da će Luka sutra biti bolji i raspoloženiji. Bez učinka Luke Božića nije lako pobijediti momčad kao što je Budućnost, odgovorio je što bi za KK Zadar značio poraz i ispadanje u čertvrtfinalu ABA lige:

Ja sam uvijek za to – da se na kraju sezone podvuče crta i ocijeni sezona. Nisam do sada to parcijalno radio – pa neću ni sada, zaključio je Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...