POTOP AP-a Ivica  Žuvela (172 glasa): Ne želim više biti dio političke kaljuže, dao sam od sebe koliko sam mogao

Favorit prošlih lokalnih izbora, nezavisni Ivica Žuvela koji je u utrci za zadarskog župana osvojio 26.310 glasova u drugom krugu, samo 1.449 glasova manje od HDZ-ova kandidata Božidara Longina, te u Zadru čak 14.192 glasa, doživio je potop s Akcijom za promjene  šibensko-kninskog župana Marka Jelića koji mu je u 9. jedinici dao visoko drugo mjesto na listi.

Naime, Žuvela je u Zadru dobio mizerna 172 glasa, koji su ga očito toliko razočarali da se možda više niti neće vratiti u politiku. Iako je bio pravi fenomen lokalnih izbora u našoj županiji, on i Jelić u 9. su jedinici doživjeli pravu političku kalvariju, o čemu Žuvela kaže:

– Ne razumijem ovaj cirkus gdje si cjenjeniji što više kradeš, gdje se ljudi prodaju za škude, gdje demagogija, prazne tlapnje i obećanja prolaze bolje od rješenja. Pogubili smo se, sve je više mržnje, a sve manje one ljudske empatije. Trenutno ne želim više biti dio te političke kaljuže. Dao sam od sebe koliko sam mogao, ljudima očito nije do promjene. E, pa sretno Vam. Zahvaljujem od srca svima koju su me prepoznali i podržali, dobio sam nekoliko dirljivih poruka podrške koje mi govore da nas ima još.  Nažalost, premalo. Svako dobro, poručuje nakon neuspjeha na jučerašnjim izborima bivši kandidat za zadarskog župana.

Naime, možda je razlog ovako slabog rezultata činjenica da nisu bili dovoljno zastupljeni u kampanji, o čemu nam je Žuvela uoči izbora, na pitanje zašto ih nema, odgovorio:

– Ima nas. Bili smo s dijelom kandidata na Trgu, jučer na Benkovačkom sajmu. Naravno da imamo kampanju. Mjerilo kampanje nisu plaćeni oglasi i banneri već druženje s građanima, što je moj modus otkad se bavim politikom. A najbitnije je da me oni prate, kazao je tada Žuvela, no čini se kako ga birači ovoga puta ipak nisu pratili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...