ZASLUŽENO Danijel Jusup najbolji trener ABA lige!

Danijel Jusup, trener KK Zadar, koji je preuzeo momčad uoči sezone 2022./23, i već drugu sezonu zaredom vodi momčad s Višnjika, izabran je za najboljeg trenera ABA lige u sezoni 2023./24! U tradicionalnom glasovanju trenera ABA lige, momčadi ABA lige, košarkaških novinara i navijača – popravio je svoje drugo mjesto u glasovanju iz sezone prije!

Iskusni taktičar  -uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto u glasovanju osvojivši ukupno 53,8% zbrojenih glasova. Slijedi ga trener Mega-e Marko Barać koji je zauzeo drugo mjesto s ukupno 25,1% glasova, dok je na trećem mjestu trener Partizana Željko Obradović s 12,5% ukupnih glasova.

Vrijedi spomenuti da je Jusup zauzeo prvo mjesto u dvije kategorije glasova – trenera i navijača, dok je u kategoriji novinara završio na drugom mjestu.

Danijel Jusup imao je nevjerojatan put sa Zadrom ove sezone, vodeći momčad do odličnog rezultata od 6. mjesta u regularnoj sezoni, u kojoj su također svladali nekoliko moćnih klubova ABA lige, koji su zauzeli prva mjesta na ljestvici. .Dalmatincima je ovo ujedno i najbolja pozicija u regularnom dijelu sezone od sezone 2017./18., kada su na kraju regularnog dijela zauzeli šesto mjesto na ljestvici.

Ovo je šesta epizoda za Danijela Jusupa, koji je i ranije bio na klupi Zadra u sezonama 1992/93, 1996-99, 2002-24, 2010/11, 2019/20 te od 2022. do danas. Zadrani se još sjećaju legendarne priče o “Pepeljugi” iz 2003. godine kada je njihova voljena momčad, predvođena s klupe Danijelom Jusupom, osvojila trofej regionalne lige, svladavši u finalu u dvorani “Tivoli” Maccabi iz Tel Aviva.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...