DALMATIA TOWER Na blagdan Svetog Duje u Splitu se otvara najviša zgrada u RH!

Na blagdan svetog Dujma, zaštitnika grada Splita, održat će se svečano otvorenje Dalmatia Towera. Samo događanje nosi simboličan naziv Above all, što sugerira da će se domjenak održati na najvišoj građevini u Hrvatskoj…

Dalmatia Tower visok je 135 metara, a projektirao ga je ugledni hrvatski arhitekt Otto Barić. Ovaj neboder dobitnik je dviju prestižnih međunarodnih nagrada: European Property Awards u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te International Property Award za najbolji projekt u kategoriji razvoja. Obje nagrade dodijeljene su u oštroj europskoj i svjetskoj konkurenciji, pri čemu se Dalmatia Tower natjecao među više stotina građevina i projekata.

U sklopu kompleksa prošlog je srpnja krenuo s radom AC Hotel, piše Index.

Iako je Dalmatia Tower u funkciji još od srpnja prošle godine, sada će se cijeli kompleks predstaviti javnosti uz spektakularan i dosad neviđen program.

Gotovo 1000 zaposlenih…
“Danas u Dalmatia Toweru radi gotovo 1000 ljudi, od čega ih je najmanje 700 iz područja visoko specijaliziranog IT-ja. Uz AC Hotel, ovdje posluju i mnoge međunarodne kompanije, a upravo je to ono što smo htjeli postići. Htjeli smo urbanistički, turistički, ali i korporativno repozicionirati Split i stvoriti konture budućeg razvoja grada. Dalmatia Tower bez sumnje predstavlja monumentalnu urbanističku i arhitektonsku vrijednost moderne Dalmacije spajajući suvremeni minimalizam s antičkim nasljeđem Splita u harmoničnu cjelinu”, kazao je investitor Josip Komar.

“Pošto smo neboder i hotel stavili u funkciju prošle godine usred špice sezone naprosto nismo imali logističke niti vremenske mogućnosti za napraviti svečanost ovakvog obima ranije. Zato smo se u međuvremenu zbilja potrudili da sve bude na nivou budući da je naš projekt najveće arhitektonsko postignuće u posljednjem desetljeću izuzev Pelješkog mosta. Ovo je velik dan za Split, Dalmaciju i Hrvatsku”, dodao je Komar.

“Za ovu večer pripremali smo se mjesecima uz tim iskusnih stručnjaka. Primjerice, s vrha Dalmatia Towera bit će istaknut laserski show kojeg će sateliti moći zabilježiti iz svemira. Nadalje, preko cijele zgrade alpinisti će rasprostrijeti kultnu hrvatsku zastavu koja je pratila naše nogometaše na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, a što će biti izraz patriotizma ali i kultna fotografija koja će obići svijet. Također, Gibonni će održati koncert, a svi će uzvanici u jednom trenutku moći doći na rooftop i svjedočiti impresivnom pogledu na Split, more i otoke ali i spektakularnom vatrometu koji će obasjati Dalmatia Tower”, izjavio je Damir Lukić, generalni menadžer AC Hotela by Marriott Split, najavivši i niz drugih iznenađenja, o čemu će više biti poznato na dan otvorenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...