DOZNAJEMO Tihana Magaš najizglednija kandidatkinja za pročelnicu za odgoj i obrazovanje

Kao što smo najavili  u siječnju ove godine, dosadašnjeg pročelnika za odgoj i obrazovanje Josu Nekića trebala bi zamijeniti Tihana Magaš, profesorica povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora, a sada nam je ta vijest potvrđena i u HDZ-u.  Riječ je, dakle, o osobi potpuno nepoznatoj u političkom životu, a u Zadru je poznata po nagradi za najboljeg profesora 2020. po kriteriju izvrsnosti te kao autorica udžbenika za drugi razred gimnazije i metodičkog priručnika.

Naime, danas je zadnji dan natječaja za nasljednika Jose Nekića, a kako saznajemo u Gradu Zadru, na natječaj su pristigle tri molbe. Sljedi testiranje kandidata, naravno samo formalno, jer je budući kandidat već poznat, te ostaje vidjeti hoće li Magaš doista na kraju zamjeniti dugogodišnjeg pročelnika Josu Nekiću, odnosno kome će HDZ povjeriti gradski resor odgoja i obrazovanja.

Danas ističe i rok natječaja za pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra kojega je dosad vodio Mate Pinčić. Naime, nedavno smo najavili kako bi ovaj resor trebala preuzeti dosadašnja HDZ-ova saborska zastupnica Grozdana Perić. Zanimljivo je da se za ovo mjesto u sječnju ove godine, kada je natječaj prvi put raspisan pa poništen, javila i Diana Mudrinić, kćer jednog od nekad najmoćnijih HDZ-ovaca Ivice Mudrinića, bivšeg ministra prometa i veza RH i savjetnika Franje Tuđmana.

Mudrinić je direktorica šibenskog Centra za nove tehnologije i poduzetništv, no očito joj je čelno mjesto u zadarskom Odjelu za gospodarstvo bilo puno atraktivnije. Mudrinićeva kćer ima i zavidne reference – poslijediplomski specijalistički studij završila je u Amsterdamu, školovala se i u Den Haagu i Bruxellesu, a osnovala je i savjetodavnu tvrtku za pripremu, provedbu i realizaciju projekata sufinanciranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Međutim, upravo ove obrazovne reference bille su joj prepreka na natječaju Grada Zadra s obzirom da je diplomirana je politologinja, a natječaj traži sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ili stručni diplomski studij, društvenih znanosti, odnosno ekonomiju ili tehničke znanosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...