ENIGMA HNK ZADAR Zašto gradonačelniku Dukiću ne smeta percepcija javnosti o Zdravku Livakoviću?

Dugogodišnjeg sportskog djelatnika u zadarskom nogometu Rena Sinovčića upitali smo za komentar situacije oko HNK Zadar, priče koja se pretvorila u jednu veliku enigmu, kako u pogledu najavljenih australskih investitora tako i uloge gradske politike u njoj.

Sinovčić nije želio komentirati investitore, ali je otvoreno iznio svoje mišljenje o ulozi vladajuće politike i gradonačelnika Branka Dukića u enigmi zvanoj HNK Zadar:

„Mojim odlaskom sa sportske scene, htjeli to priznati ili ne, ugasio se nogomet u Zadru. U moje vrijeme razvili smo prvu ligu reprezentativaca u svim uzrastima, od selekcije tića, znači desetogodišnjaka, pa do A reprezentacije. Ono što sada imamo je teška žabokrečina. Ovo je sada jedini period kada politika vodi nogomet! Žalosno je kada gradonačelnik proziva Rena Sinovčića samo iz razloga kako se Reno ne bi vratio i preporodio nogomet u Zadru, pa se tako ponekad služi svojim nastupima kako bi mene prokazao kao kriminalca s kojim on, navodno, ne želi da se vrati u nogomet“, govori Sinovčić i nastavlja:

„Dobro, ja mu to ne zamjeram iako sam ga u više navrata izravno pitao misli li on da sam ja davao ili uzimao iz Nogometmog kluba Zadar. Na to bi mi on uvijek jasno odgovorio: Ne, nisi ti uzimao jer nisi ni imao od čega uzeti. Ali, znaš, takva je percepcija javnosti – rekao bi mi Dukić na kraju razgovora. Također, informacije s brojnih žurki, večera i druženja govore kako Dukić uvijek sugovornicima u privatnom razgovoru tvrdi da je Reno Sinovčić jedina osoba koja poudano može trasirati put Zadra u prvu ligu, ali eto, nažalost percepcija javnosti o njemu je negativna.

Kao prvo tko je Branko Dukić, ja ili bilo tko da govori u ime javnosti, da glumi odvjetnika javnosti. OK, ako ćemo tako Dukiću, a što je sa slučajem, recimo, Zdravka Livakovića i njegovom percepcijom u javnosti!? Njegova je percepcija u javnosti katastrofalna, ali se u slučaju Livakovića gradonačelnik ne pridržava percepcije javnosti nego mu dodjeljuje hrpu građevinskih poslova, a k tome mnogi kažu i tvrde da to mora učiniti, mora potpisati bez pogovora. I čini to Dukić, u ovom slučaju ga nije briga za percepciju javnosti“ – poručuje Reno Sinovčić i kaže da bi ovakvih primjera mogao navoditi još puno.

Na koncu lako je zaključiti da ovdje nije u pitanju nikakva percepcija javnosti ni zdrav razum, nego je u pitanju samo aktualna politika, odnosno da su nogomet, građevinski radovi i sve ostalo prije svega političko pitanje i pitanje nečijih privatnih interesa. Mnoge poteze i odluke Dukić ne donosi logikom zdravog razuma nego logikom sile u prisile, jednostavno zato što je prisiljen. Možda bi Dukić, što se tiče njega osobno, pristao da Reno Sinovčić vodi zadarski nogomet da ga ima netko pritisnuti kao što ga pritišće u slučaju Livakovića?

Reklo bi se, u nogometnom žargonu, Dukić za sada vodi protiv Rena s 1:0. Hoće li Sinovčić izjednačiti ili povesti za vrijeme Dukićeva mandata ili poslije u produžecima, ostaje za vidjeti. No, ono što je već sada jasno jeste da Zdravko Livaković vodi protiv Dukića s 0:6!

Zašto je sve to tako znaju samo Dukić i oni koji ga pritišću. Da li radi „Remorkera“? No, ima li možda i Reno Sinovčić svog remorkera, ali ga (još uvijek) ne koristi!? I do kada?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...