Gradonačelnik Sinja – Miro Bulj o prometnoj nesreći u kojoj su poginuli ilegalni migranti: “O ovom problemu sam pisao Plenkoviću i Milanoviću!”

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj izrazio je sućut zbog poginulih migranata i podsjetio javnost kako je ranije upozoravao na problem ilegalnih prelazaka granice, apelirao je i na predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića koji su se na njegove opetovane molbe za zaštitom granice oglušili.

Objava gradonačelnika Mira Bulja:

„Kao Gradonačelnik Sinja želim izraziti sućut zbog smrti četvero ljudi koji su kao ilegalni migranti prešli našu granicu. Nadam se isto tako da će se petero ozlijeđenih uskoro oporaviti.
Ova tragedija pokazuje koliki problem imamo s krijumčarima i ilegalnim prelascima naše granice zbog čega je ugrožena sigurnost, ne samo onih koji ilegalno prelaze granicu, nego i naših građana, o kojim kao izabrani gradonačelnik i zastupnik trebam prvenstveno voditi računa.
O ovom problemu sam pisao i predsjedniku Vlade Plenkoviću i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, ali apsolutno ništa nisu poduzeli.
S druge strane, dobar dio medija se sprdao kada sam govorio o ovom problemu i kada sam rekao da ako država ništa ne poduzme i ako ne pošalje vojsku na državnu granicu da će se narod morati sam početi organizirati.
Tada su se me ismijavali i govorili o Buljevim seoskim stražama. Nije mi drago da sam bio u pravu, volio bi da su oni bili u pravu, a ja u krivu kada sam govorio o ovom problemu.
Vojska na granicu na kritične točke odmah, kako bi pomogla našoj policiji!”, stoji u objavi gradonačelnika Sinja, Mira Bulja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...