HNK ZADAR I LICENCA; Darko Banić: “Pitali su me mogu li igrati u Biogradu!”

Kao što je poznato, HNK Zadar vodeća momčad četvrtog ranga natjecanja, 3.NL-jug, nije dobio licencu za igranje u višem trećem rangu 2.NL – prvostupanjskom odlukom Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

HNK Zadar na odluku može podnijeti žalbu, najkasnije do 5. svibnja 2024. Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja 2024.

Podsjetimo, prvi konkurent HNK Zadru na ljestvici je drugoplasirana Zagora – koja je licencu i zeleno svjetlo za igranjem u 2.NL – dobila već u prvostupanjskoj odluci. Četiri kola prije kraja prvenstva klub iz Unešića ima dva boda manje od Zadrana.

HNK Zadar kontaktirao je susjede iz Biograda, kako bi u slučaju da im žalba ipak ne prođe – mogli igrati na igralištu “Kazimir i Silvio” na kojem inače igra HNK Primorac.

Predsjednik Primorca Darko Banić – istaknuo je da će izaći u susret HNK Zadru ukoliko ih i drugi put odbije Komisija za licenciranje HNS-a:

– Razgovori su u tijeku. Ako HNK Zadar ne dobije sve potrebne papire kako bi mogao igrati, u tom slučaju ćemo im dozvoliti da igraju na našem igralištu – dok HNK Zadar ne dobije licencu za Stanove. Oko svega me kontaktirao Mark Ivančić. Oni pripremaju infrastrukturu, a hoće li biti gotovi do roka kojeg je odredila Komisija – to ne znam. Ponavljam, bude li im potrebno igralište – dozvolit ćemo im da igraju u Biogradu, kazao je Banić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...