KUPILA PREKO 100 KOMADA JANJADI I “ZABORAVILA” PLATITI 40-godišnjakinja osumnjičena za prijevaru i pronevjeru

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjera i kaznenog djela prijevara.

Sumnjiči je se da je tijekom 2021. godine kao osoba ovlaštena za obavljanje računovodstvenih poslova i vođenja poslovnih knjiga poljoprivrednog gospodarstva u vlasništvu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, nije obavljala obvezne uplate za doprinose koji su joj bili povjereni na radu.
Također se sumnjiči da je u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi, u svibnju 2021. godine na području Gračaca, s oštećenim 40-godišnjakom dogovorila kupovinu preko 100 komada janjadi za iznos oko 11 tisuća eura, a nakon što je preuzela janjad, dogovoreni iznos nije uplatila oštećenom.

Ukupna materijalna šteta iznosi preko 18 tisuća eura te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 40-godišnjakinje podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, javljaju iz zadarske policije.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...