Najava vokalne radionice “Embodied Voice Flow” u Zadru

Radionica “Embodied Voice Flow” pod vodstvom Alessia Castellacci, održat će se 18-19.5.2024. u Koncertnom uredu Zadar.
Embodied Voice Flow (utjelovljeni tok glasa) je vokalno-fizički proces koji nas poziva na ponovno otkrivanje i osnaživanje intimnog odnosa s vlastitim iskonskim glasom i njegovom dubokom senzibilnosti, kroz somatski rad na slušanju (Deep Listening), utjelovljenju vokalnosti i glazbenom instinktu. Kombinacijom niza vokalnih praksi s pokretom, stvaramo različite forme vokalne improvizacije. Kroz zvuk i pokret izražavamo našu vitalnu kreativnost, dok istovremeno, slušajući cijelim tijelom, kultiviramo umjetnost življenja u sadašnjem trenutku.Radionica je namjenjena svima, izvođačima, pjevačima, plesačima, glumcima, kao i sramežljivim početnicima i onima koji žele istraživati, pjevati, improvizirati ili nakratko upoznati svoj glas.
Alessio Castellacci berlinski je izvođač, učitelj i kompozitor. Od 2013. kustos je The World is Sound (TWIS) – obrazovne platforme usmjerene na glasovno utjelovljenje i vokalnu improvizaciju, zajedno s vokalnom umjetnicom Irenom Z. Tomažin. Redovito predaje na raznim studijskim programima plesa i glazbe u Europi svoj pristup koji je usmjeren na iscjeljujuću moć glasa kroz imerzivna zvučna putovanja i prakse somatskog osvještavanja.

 

KADA: subota i nedjelja – 18.-19.5.24. – od 10:00 do 16:00 sati, s pauzom za ručak (obavezno sudjelovanje oba dana radionice)
GDJE: Koncertni ured Zadar, Poljana Šime Budinića 3, Zadar
CIJENA: 70 eura

Radni jezik radionice je engleski.
Prijave i dodatne informacije na https://kamenebabe.org/embodied-voice-flow/
Broj sudionika je ograničen. Prijave primamo i potvrđujemo do popunjenja radionice, stoga požurite s prijavom i osigurajte svoje mjesto!Radionica je dio programa “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” u organizaciji udruge “Kamene babe” i zbora Fige, uz potporu Koncertnog ureda Zadar i Zadarske županije.
Za više informacija, slobodno se javite na 097 6696 135.
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...