OVO NIJE HRVATISTAN Pitanje Marku Ivančiću: Da li bi i u Australiji netko mogao koristiti tuđu kuću, a da se ne javlja vlasniku!?

Kakva je budućnost zadarskog nogometa s obzirom na probleme s licenciranjem, hoće li Grad Zadar i najavljeni australski investitor u klub postići dogovor s Renom Sinovčićem čija je tvrtka vlasnik dijela infrastrukturnih prostora na stadionu – još uvijek su otvorena pitanja. Sinovčića smo pitali da nam kaže ima li u tom pogledu nekih novosti, odnosno kakva je trenutno situacija.

Gospodine Sinovčiću, na stadionskoj infrastrukturi su neki prostori u Vašem vlasništvu. Kako će se sve to skupa na kraju riješiti? Da li vas netko kontaktira? Razgovarate li o tome s Gradom, investitorima?

Moja je tvrtka u 11. mjesecu postala vlasnik tih infrastrukturnih objekata. Međutim, službeno sve do sada ni Grad Zadar kao vlasnik stadiona, ni gospodin Mark Ivančić kojega su najavili kao investitora nisu sa mnom razgovarali iako sam ja u dva navrata tražio susret s njim osobno – odgovorio nam je Sinovčić.

Što mislite hoće li doći do tog susreta? Što ćete mu reći?

Ne znam hoće li doći do tog susreta, ja sam ponudio ruku suradnje, a oni mogu i ne moraju. Što ću mu reći? A, čujte, kad budem s njim razgovarao pitat ću ga da li bi i u Australiji gdje on živi i posluje, netko mogao koristiti njegovu kuću, a da mu se taj koji koristi njegovu kuću niti ne javlja na poziv. Prije nekoliko dana sam baš razgovarao s jednim prijateljem koji je poslovni čovjek u Australiji i pitao sam ga da mi on odgovori na ovo pitanje. Čovjek se najprije u čudu pitao što ga to uopće pitam, a kada sam mu objasnio o čemu se radi, kazao mi je: Čuj Reno, u Australiji je pravna država svetinja, ovo je civilizirana zemlja. Da to ovdje netko nekome napravi, institucije bi to riješile promptno i efikasno, taj koji se to usudi napraviti bio bi uhićen i s lisicama na rukama otpraćen na policiju i na sud. Ovdje nikome ne pada napamet da se igra s pravnom državom – kazao mi je prijatelj. Eto, zna to sigurno i gospodin Ivančić, ali se očito u Hrvatskoj može ono što je u Australiji nezamislivo. S obzirom da gospodin Ivančić dolazi iz jedne pravno uređene države, za očekivati je da se tako ponaša i u Hrvatskoj. A i gospodin Branko Dukić bi kao gradonačelnik morao poštovati pravo vlasništva svojih građana. Žalosno je kada Hrvati tuđu zemlju i njihove zakone poštuju, a istodobno svoju doživljavaju i ponašaju se kao da je ovo neki Hrvatistan.

Što očekujete, kako će se stvari dalje odvijati?

Ja osobno ne očekujem ništa, a kako će se stvari dalje odvijati ne ovisi o meni. Oni će vjerojatno, kao i sve drugo do sada, raditi pametno i trgovački lukavo, odnosno dovest će tu kontejnere u stilu varoši u Šapcu samo da zaobiđu Rena Sinovčića. I onda će tu svi imati neke koristi, jer platit će nekome kontejnere, nekome prijevoz, nekome hidroizolaciju, nekome nadzor, itd. I tako će biti svi oni na materijalnom dobitku i sretni što ne koriste moj prostor. Imaju oni već dobro uigrani tim za sve ove i slične operacije.

Oprostite, spomenuli ste osim kontejnera, prijevoza, i nekakvu hidroizolaciju, nadzor… Ne razumijemo kakve to ima veze?

Ne razumijete!? Dobro, nema veze, razumiju zato oni jako dobro – zaključio je Sinovčić razgovor i ispričao se što mora prekinuti uz komentar da mu ionako nije do intervjua.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...