POSLUŠAJ GLAS PRIRODE Edukativne radionice, predavanja, kviz, zanimljive igre… u GKZD 25.5.

U subotu 25. svibnja od 10 do 13 sati zaštićena područja Zadarske županije (NP Paklenica, PP Vransko jezero, PP Velebit, PP Telašćica i Natura Jadera), a priključit će se i NP Sjeverni Velebit obilježit će Dan zaštite prirode i Međunarodni dan bioraznolikosti! Bit će raznovrsnih edukativnih radionica za djecu, kvizova i nagrada!

Pridružit će se i HGSS koji će također pripremiti djeci zanimljive aktivnosti! Program će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar.

-U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj pozivamo Vas da nam se pridružite na velikom događaju „POSLUŠAJ GLAS PRIRODE“, u subotu, 25.5.2024. u Gradskoj knjižnici Zadar koji je namijenjen svim ljubiteljima prirode s kvizovima, igrama i nagradama za cijelu obitelj. Kroz edukativne radionice, predavanja, zanimljive igre, kviz i puno nagrada koje pripremaju naši šaptači prirodi – (djelatnici javnih ustanova zaštićenih dijelova prirode u Zadarskoj županiji i s prostora cijelog Velebita) upoznajte znane i neznane prirodne vrijednosti. Vrijeme je da čujemo i njihov glas!

Povedite prijatelje i obitelj u subotu 25.5. na manifestaciju i zajedno poslušajte što nam priroda ima za reći. Vaša prisutnost čini razliku – budite dio promjene koju želimo vidjeti u svijetu. Sudjeluju: JU NP Paklenica, JU NP Sjeverni Velebit, JU PP Vransko jezero, JU PP Velebit, JU PP Telašćica, JU Natura Jadera, Gradska knjižnica Zadar, Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije- poručili su iz PD Paklenica.

Pripremili su za nas niz radionica:
10:20-11:00 – Cvrkut i pjev ptica iz mog vrta (5. – 8. razred) – JU NP Paklenica
10:30-11:00 – Morske ptice (1. – 4. razred) – JU PP Telašćica
10:30-11:15 – Leti visoko i plivaj duboko (vrtić i 1. razred) – JU Natura Jadera
11:00-11:30 – Igra s prirodom (1. – 4. razred) – JU PP Vransko jezero
11:30-12:15 – Tragovi velebitske raznolikosti (1. – 4. razred) – JU PP Velebit
11:30-12:30 – Leteće cvijeće Velebita (4. – 6. razred) – JU NP Sjeverni Velebit
11:30-12:15 Nahranimo ptice! (vrtić – 2. razred) – JU NP Paklenica
12:20-12:50 Istraži Telašćicu (svi uzrasti) – JU PP Telašćica

-Pridružit će nam se na proslavi i Hrvatska gorska služba spašavanja kao nezaobilazan partner zaštićenih područja kao i djeca iz Udruge izviđača „Zarus“. Budite dio ove naše priče i poslušajte glas prirode!- pozvali su organizatori eko-edukativnog događanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...