RASKOPANE CESTE Iva Bencun, direktorica TZ Grada: Nemamo informacija o otkazanim rezervacijama, goste treba na vrijeme obavijestiti o radovima

Velik dio sastanka gradonačelnika Branka Dukića i oporbe proteklog utorka sveo se na kritike o raskopanim ulicama. Opravdano. Grad je doista u nekim dijelovima jedva prohodan, a neki se iznajmljivači apartmana žale kako čak moraju otkazivati rezervacije jer turisti do njihovih kuća ne mogu doći.

Kakva je stvarna situacija na terenu, odnosno ima li otkaza rezervacije te žale li se gosti zbog ove teške komunalne situacije stoga smo pitali u to najupućeniju osobu – Ivu Bencun, direktoricu Turističke zajednice Grada Zadra.

Ona, pak, napominje kako su iznajmljivačima poslali dopis s uputama za goste o trenutnoj prometnoj situaciji na području Zadra, kako bi se na vrijeme mogli organizirati i što lakše doći do svojih odredišta. Tako su, vezano za radove u Kožinu i Petrčanima, vlasnicima apartmana poslali obavijest Odvodnje vezano za projekt „Izgradnja sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe na području četvrti Put Bokanjca u gradu Zadru i aglomeraciji Petrčane“ u kojoj navode:

Svjesni smo kako je svaka sezona izazovna, a ova će to biti posebno s obzirom na planirani opseg radova. Želimo Vas unaprijed obavijestiti kako TZ grada Zadra, nažalost nema zakonski mehanizam po kojoj bi radove ovakve vrste bili u mogućnosti spriječiti ili prolongirati. Međutim, ono što možemo jest komunicirati s Vama kako biste imali informaciju o planiranoj dinamici radova onako kako smo je mi dobili. Također, možemo sugerirati način na koji se možete obratiti svojim gostima kako bi njihove možebitne prigovore sveli na najmanju moguću mjeru, navode u TZ-u, ističući da im je važna komunikacija s iznajmljivačima, jednako kao što je i njima važno na vrijeme i transparentno komunicirati s gostima.

Vlasnike apartmana još savjetuju da, ukoliko goste pravovremeno obavijeste, riskiraju otkazivanje rezervacije, međutim, ukoliko ih uopće ne obavijeste, do otkazivanja može doći na licu mjesta, uz dodatan stres njima i gostima, poručuju u TZ-u, uz napomenu kako iz iskustva znaju da se nakon obavijesti velik dio rezervacija ipak zadrži.

Na pitanje ima li ipak slučajeva otkazivanja rezervacija, direktorica Iva Bencun, kaže nam kako je po tom pitanju u stalnom kontaktu s pročelnikom za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša Robertinom Dujelom, te nadležnima iz Hrvatskih cesta i Grgom Peronjom iz Odvodnje:

Naravno, ne zovem ih zbog stopiranja ili požurivanja radova, jer nismo mjerodavni, a riječ je o projektima od velike važnosti koji se moraju realizirati. Kontaktiram ih kako bi čim prije dobili obavijest o tempu radova i dalje je komunicirali prema iznajmljivačima, ili da nadležnima skrenemo pažnju ukoliko signalizacija o radovima nije uočljiva da je turisti što prije vide. Naime, na dnevnoj bavi dobivam dojave s terena o tome kako su kampisti negdje zapeli jer ne prate signalizaciju, međutim nemam informacija o otkazanim rezervacijama gostiju. Iznajmljivačima smo sugerirali neka na vrijeme gostima komuniciraju radove, kaže Bencun, napominjući kako je i kao vlasnica apartmana imala samo pozitivna iskustva ukoliko bi gostima na vrijeme rekla što ih na prometnicama očekuje.

Gost tada još uvijek ima vremena otkazati rezervaciju, a vi imate vremena iznajmiti apartman nekome drugome. Naime, ukoliko je gost informaciju o radovima na cesti prihvatio i došao, neće se na licu mjesta žaliti jer je na vrijeme dobio tu obavijest. No, ovdje treba napomenuti kako nemamo mi jedini ovakvu situaciju, radovi se obavljaju i u drugim zemljama i turisti su svjesni toga, samo ih treba na vrijeme obavijestiti, zaključuje direktorica TZ Grada, Iva Bencun.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...