SASTAVLJANE VLADE Biloglav (DP): Nakon tri ministarstva, s HDZ-om pregovaramo oko državnih tajnika

Uoči sutrašnjeg prvog zasjedanja 11. saziva Sabora, o najnovijoj situaciji oko pregovora za mjesta u Vladi razgvarali smo s DP-ovom članom Predsjedništva, gradskim vijećnikom Damirom Biloglavom. Poznato je koja je ministarstva DP dobio u pregovorima s šefom HDZ-a, Andrejem Plenkovićem, no u idućih 30 dana tek će se znati kompletna situacija oko podjele svih fotelja u Vladi. Potvrđuje nam to i Biloglav koji kaže kako im tek predstoji velik posao jer nakon dogovorena tri ministarstva sada vode pregovore oko pozcija državnih tajnika:

Pravi nam pregovori tek predstoje, oni su započeti, ali još uvijek u javnost ne možemo s detaljinim informacijama sve dok odluka ne bude konačna. Nakon okvirnog sporazuma o suradnji, sljedi nam popunjavanje dogovorenih okvira s obzirom da ćemo raditi kompilaciju našeg i HDZ-ovog programa kako bismo donijeli kvaliteta program Vlade. Obveza je svih sudionika u Vladi provoditi taj program te nam je cilj sada u zajednički program uvrstiti što je više moguće programskih točaka koje smo prezentirali u kampanji, kaže Biloglav.

Podsjetimo, DP je dobio tri ministarstva, demografiju, poljoprivredu i energetiku s obzirom da se Ministarstvo gospodarstva dijeli napola te bi DP, prema zadnjim pregovorima s HDZ-om, trebao dobiti energetiku.

Osim ovih ministarstava, dobit ćemo i određen broj državnih tajnika za kje počinju pregovori, a imat ćemo svoje predstavnike i u raznim institucijama, poput HRT-a ili Državnog arhiva. To su kadrovska pitanja, no u ovom nas trenutku ipak više zanimaju programska načela. Cilj nam je da nova vlada što više radi na ostvarivanju naših programskih načela koja smo građanima obećali u kampanji, poručuje član Predsjedništva, Damir Biloglav.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...