Stiže nam i edukativna radionica o poljoprivredi u Poličniku!

U Centru za Razvoj i Edukaciju u Poličniku na adresi Grabi, 26 u srijedu 08. svibnja u 19 sati LAG „Bura“ organizira edukativnu radionicu na teme „Bespovratna sredstva u okviru poljoprivrede i turizma i ekološke certifikacije“. Bespovratna sredstva iz nacionalnih i EU fondova za poljoprivredu i turizam u novom razdoblju 2023-2027 predstaviti će Ivan Čupić (Euroconsulting d.o.o.) dok će postupak ekološke certifikacije u poljoprivrednoj proizvodnji predstaviti Alen Hrustić, Algo Eko d.o.o.

Ekološka certifikacija je jedan od najčešće zastupljenih kriterija europskih i tuzemnih natječaja u skladu s Europskim zelenim planom kroz implementaciju raznovrsnih politika i mjera usmjerenih na zelenu tranziciju. Europska komisija postavila je cilj najmanje 25% poljoprivrednog zemljišta u EU prenamijeniti za ekološki uzgoj. Povećanje potrošnje ekoloških proizvoda i jačanje povjerenja potrošača u njih ključni su za poticanje poljoprivrednika na prijelaz na ekološke proizvode. Europska Unija radi na kontinuiranom rastu i održavanju profitabilnog tržište za subjekte ekološke proizvodnje.

Novi natječaji novog programskog razdoblja 2023-2027 donose nove promjene. Hrvatskim poljoprivrednicima će se za razdoblje provedbe Strateškog plana (2023. – 2027.) na raspolaganje staviti 3,42 milijarde EUR-a, čemu treba pridodati i 1,5 milijardu EUR-a koje tijekom ove godine, na osnovi Prijelazne uredbe, imamo na raspolaganju za provedbu mjera Programa ruralnog razvoja. Detalje poljoprivrednih natječaja i natječaja za turizam saznajte detaljno na radionici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...