ŠTO JE IVA BENCUN DONIJELA TZ-u? U 4 mjeseca od nepotističke ustanove napravila promišljen turistički brand

Kada je preuzela dužnost od bivšeg direktora Marija Paleke, za novu direktoricu Turističke zajednice Grada Ivu Bencun napisali smo da bi ovu ustanovu  mogla odvesti u novi smjer u kojemu glavnu riječ ima struka, a ne stranačka pripadnost i nepotizam. Tako se i dogodilo, barem zasad.

Naime, nakon četiri mjeseca vođenja gradske Turističke zajednice, Bencun je pokazala da se ova ustanova može voditi na promišljen i ozbiljan, prije svega stručan način. Pokazao je to i jučerašnji dolazak Vijeća provincije Gangwon koji su u zadarsku Turističku zajednicu došli zbog usavršavanja i istraživanja lokalnih strategija razvoja. A da zadarska TZ i sama nije postala svojevrsni brand od kojega se ima što naučiti, to se ne bi dogodilo.

Naime, u samo četiri mjeseca mandata može se polako zaključiti u kojem smjeru nova direktorica vodi Turističku zajednicu. U tome joj, naravno, pomaže njeno znanje iz turizma s obzirom da je i sama imala agenciju, ali pomaže joj i smisao za menadžment. Bencun je, naime, već u startu pokazala na koji način Turističku zajednicu treba otvoriti javnosti prihvaćajući se vrlo promišljenih projekata iza kojih, kao kod dosadašnjeg direktora Marija Paleke, neće ostati repovi (propali koncert Rite Ore, afera Manhattan…).

Dapače, Bencun se odlučila na serioznu strategiju u kojoj će Zadranima maksimalno pružiti događanja, ali sve odmjereno i sa štihom. Naslućivalo se to već prvim objavama u javnosti u kojima se promišljeno ogradila od svake spektakularnosti i teatralnosti s kojima se dosad vodilo Turističku zajednicu, a osobito od potrebe za dopadljivošću javnosti od kakve je bolovao njen prethodnik.

Naprotiv, Bencun sve ovo vrijeme uspijeva ne isticati sebe, nego svoj rad, a onda to i dovodi do rezultata kakve je zasad postigla. Kažemo zasad jer ipak treba vidjeti hoće li se uspjeti zadržati na ovom rejtingu ili će popustiti nepotističkoj gradskoj politici u kojoj su mnoge stvari važnije od struke.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...