SVE NAPETIJE U ČISTOĆI Zekanović: Ukoliko u narednih pet dana ne postignemo dogovor, idemo u štrajk!

Najnovije informacije iz Čistoće, na žalost, ne govore o ikakvom pomaku u pregovorima između Sindikata i uprave. Radnici ne odustaju od zahtjeva za 30-postotnim povećanjem plaća, no Gradu i upravi je to puno.

O nastavku pregovora danas smo razgovarali sa sindkalnim povjerenikom Čistoće, Denisom Zekanovićem, koji sve ovo vrijeme ističe kako se nada da do štrajka neće doći, no da ovoga puta ne odustaju. Naprotiv, ukoliko se situacija u narednih pet dana ne riješi – poduzet će onu najdrastičniju mjeru.

Ako se do kraja idućeg tjedna ništa ne riješi, idemo u štrajk! Već smo započeli proces mirenja koji traje od pet do sedam dana, a ne bude li dogovora, idemo u štrajk. Toplo se nadamo da do ovoga neće doći i da ćemo se dogovoriti, ali ako se ne ispune naši uvjeti, idemo do kraja. Uprava nudi upola manje, ali mi na to ne pristajemo, dapače, ne prihvaćamo ni jedan posto manje od onoga što tražimo. Jer to je realno, iako nije dostatno za normalan život. Nadam se da nas uprava razumije, a ovim putem građane molimo za razumijevanje. Ako za desetak dana na ulicama vide smeće, znaju da smo u štrajku, poručuje Zekanović koji je već pojasnio situaciju u gradskoj komunalnoj tvrtci.

Malo nas je, ljudi ne koriste svoja osnovna prava jer ne mogu niti na godišnje odmore, a zbog manjka vozača povećao se i obim posla. Mi koji smo ostali pokrivamo to i kada se sve to zbroji, mislim da itekako zaslužujemo tih 30 posto, ustrajat ćemo dok ih ne dobijemo, a nas koje viđate po cesti i na kamionima ima 200-tinjak, ističe Zekanović koji sve ovo vrijeme poručuje i kako ih politika ne zanima.

Zanimaju me isključivo interesi nas radnika za koje se borim i s kojima, ukoliko proces mirenja ne uspije, idemo u obustavu rada. Zaista to ne bih volio jer bi se nakupilo otpada po gradu, ali zbog svojega smo dostojanstva i zbog svojih obitelji primorani na to, poručuje čelnik Sindikata Čistoće, Denis Zekanović.

Kontaktirali smo i direktora Čistoće, Ivana Johna Krstičevića, koji se također nada da će postići dogovor sa Sindikatom. U tijeku su pregovori, kazao nam je Krstičević, ističući kako vjeruje da će se na kraju naći rješenje na obostrano zadovoljstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...