U BIBINJAMA: Hrvatska domaćin “Beach Volley Nations Cupa”!

Vrući dalmatinski pijesak, atraktivne odbojkašice te ljetna zabava najava su odličnog provoda na “Beach Volley Nations Cupu”, kvalifikacijskom turniru koji se od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja igra na plaži Punta u Bibinjama. Najatraktivniji ljetni sport zaigrat će neke od najboljih odbojkaških reprezentacija kao što su Ukrajina, Portugal, Škotska, Mađarska, Belgija i naša Hrvatska koje će se u jakoj skupini D boriti za plasman na ovoljetne Olimpijske igre u Parizu.

U ovom zahtjevnom okruženju, svaki poen bit će od ključne važnosti, a natjecatelji će morati pružiti maksimum kako bi se plasirali u finale turnira i osigurali prestižno mjesto na Olimpijadi.

Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćinom ovako velikog događaja. Hrvatski odbojkaški savez do sada se istaknuo nizom organizacija što se tiče dvoranske odbojke, no ono što ne smijemo zaboraviti je da smo odgovorni i za odbojku na pijesku s kojom imamo priliku napraviti veliki iskorak. Mislim da će domaćinstvo ovakvog događaja pozicionirati HOS kao pravog partnera i organizatora u odbojci na pijesku. Ovo je samo uvod za ono što nas očekuje u budućnosti gdje planiramo dovesti veći broj događaja u odbojci na pijesku u Hrvatsku– ističe predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Uz  Hrvatsku, diljem Europe održavaju se još četiri kvalifikacijska turira i to u Vilniusu u Litvi, Balikesiru u Turskoj, Madridu u Španjolskoj te Hamburgu u Njemačkoj.

Veliko finale Beach Volley Nations Cupa održat će se sredinom lipnja u Jurmali u Latviji gdje će se četiri pobjednika iz svake skupine pridružiti reprezentacijama koje su prošle preliminarnu fazu 2023. godine te u finalnim utakmicama boriti za odlazak na nadolazeće Olimpijske igre u Parizu. Ulozi su veliki jer će odbojka na pijesku pored ikoničnog Eiffelovog tornja biti među apsolutnim vrhuncima Igara ovoljetne Olimpijade.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...